Google a Apple ponúkajú varovnú funkciu upozorňujúcu na koronavírus už priamo v systéme
05 | 09 | 2020 I Ingrid Vrabcová

Doteraz bolo možné digitálne zistiť, či ste boli v kontakte s osobou infikovanou koronavírusom, pomocou aplikácie Corona Warning App od Inštitútu Roberta Kocha. Teraz chcú spoločnosti Google a Apple nainštalovať infraštruktúru varovania pred koronou priamo do operačných systémov smartfónov, píše n-tv.


Apple a Google dávajú vládam možnosť zriadiť infraštruktúru varovania pred koronou na smartfónoch bez samostatnej aplikácie. Google integruje potrebné funkcie priamo do operačného systému Android, Apple do verzie 13.7 systému iOS svojho iPhonu. Užívateľov sa spýtajú, či sa chcú zúčastniť takéhoto sledovania. Existujúce aplikácie upozorňujúce na koronavírus budú fungovať aj naďalej, uviedli spoločnosti.

Táto technológia má pomôcť zastaviť šírenie koronavírusu. Užívateľ dostane varovanie, ak sa ocitne v blízkosti infikovanej osoby. Smartfóny, na ktorých bola táto funkcia aktivovaná, si medzi sebou vymieňajú kódy cez Bluetooth. Porovnanie kódov sa uskutoční pritom len na smartfónoch, aby sa zabezpečila ochrana údajov.

Podľa Úradu zdravotníctva dôjde k varovaniu, ak sa zistí, že ste sa zdržiavali 15 minút v blízkosti infikovanej osoby. Trvanie a vzdialenosť úrad môže upraviť. Úspešnosť aplikácií závisí od toho, či užívatelia zdieľajú v aplikácii pozitívne výsledky testov.

Václav Klaus predvída ďalšiu "farebnú revolúciu". Kde? To vás asi zaskočí!
"Koronavírusvá pandémia totálne umlčala opozíciu. Čelíme radikálnej revolúcii, riadenej ľavičiarskymi elitami a ich našepkávačov", tvrdí Václav Klaus „Ide o ďalšiu farebnú revolúciu. Rysujú sa základy totalitne riadenej budúcej spoločnosti,“... Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Ivan Brožík