Ruská FSB zadržala skupinu mladistvých plánujúcich aj útoky na školy
04 | 09 | 2020 I TASR

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila zatknutie 13 ľudí, ktorí plánovali masové zabíjanie. Rozhlasová stanica Echo Moskvy informovala, že podľa nepotvrdených správ ide o skupinu maloletých, ktorí sa chystali okrem iného útočiť aj na školy.


FSB dodala, že väčšina zadržaných aktívne komunikovala v uzavretých skupinách na sociálnych sieťach.

Agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú službu FSB spresnila, že podozrivých zadržali v niekoľkých regiónoch Ruskej federácie. Svoje útoky plánovali spáchať "pomocou improvizovaných výbušných zariadení, zápalných zmesí i chladných zbraní". Okrem toho nabádali používateľov internetu na páchanie podobných trestných činov.

Polícia pri zatýkaní zaistila osobné denníky zadržaných a komunikačné zariadenia, v ktorých sa našli pokyny na výrobu zápalných a výbušných zariadení, "schémy útokov na vzdelávacie inštitúcie, budovy orgánov činných v trestnom konaní a miesta zhromažďovania veľkého počtu ľudí".

Počas prehliadok v bytoch podozrivých osôb polícia našla aj štyri podomácky vyrobené výbušné zariadenia pripravené na použitie, komponenty na zostavenie takýchto výbušnín a na výrobu zápalných zmesí, ako aj strelné a chladné zbrane.

Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.