Rozsiahly ruský výskum naznačuje, že Covid-19 nemôžete dostať dvakrát
04 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Po tvrdeniach o dvojitých nakazeniach, ktoré boli sprevádzané s úzkosťou okolo Covid-19, ruskí vedci tvrdia, že nie je možné ochorieť dvakrát na Covid-19, ak nemáte žiadne sprievodné choroby, ako sú alergie, cukrovka a obezita, informuje portál RT.


Ako informoval denník Kommersant, vedci v súkromnom laboratóriu DNKOM vyšetrili 1 512 ľudí z ruských miest Moskva, Rjazaň, Kursk a Nižnevartovsk a dospeli k záveru, že po 74 dňoch pozorovania neexistuje šanca, že by väčšina ľudí znova ochorela na Covid-19.

Štúdia ukázala, že druhá infekcia môže postihnúť iba pacientov so zdravotnými problémami, ako sú alergie, cukrovka, autoimunitné ochorenia a obezita. Covid-19 môže navyše infikovať aj ľudí, ktorí užívajú významné dávky protizápalových liekov, pretože tieto lieky potláčajú imunorezistenciu.

24. augusta sa muž z Hongkongu dostal do medzinárodných správ, keď mu bolo potvrdené, že bol znovu infikovaný vírusom Covid-19, štyri a pol mesiaca po prvej diagnostike. Druhýkrát bol muž úplne bez príznakov. Podobné správy pochádzajú z celého sveta vrátane Ruska, ale žiadne z týchto tvrdení nebolo potvrdené.

Covid - upevnenie moci alebo ochrana populácie?
Veľká pandémia roku 2020 je iná. Poučili sme sa. Ale kto vie, či v prospech ľudstva, píše The Spectator. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Podľa Alexandra Gintsburga, šéfa moskovského inštitútu epidemiológie a mikrobiológie Gamaleya, je opätovná infekcia možná, a aj v tom prípade, ak má niekto Covid-19 bez akýchkoľvek väčších príznakov.

„Rozhodne si nevytvoria imunitu a musia byť zaočkovaní,“ vysvetlil a dodal, že "budú chorí druhý alebo tretíkrát a budú trpieť v rovnakej forme."

Ruský prezident Vladimir Putin 11. augusta oznámil, že krajina zaregistrovala prvú vakcínu Covid-19 na svete, ktorá má byť širokej verejnosti k dispozícii od januára 2021.

Tvrdenia Nemecka o Navaľnom by mohli byť odôvodnením vopred naplánovanej protiruskej „reakcie“
Moskva tvrdí, že je svedkom ďalšieho prípadu, keď západní politici uprednostnili „verejné vyhlásenia“ namiesto dôkazov a faktov, pokiaľ ide o údajnú otravu predstaviteľa ruskej opozície Alexeja Navaľného, informuje portál RT. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Marek Molnár