Prípad Kuciaka je naďalej prioritou, s prokurátorom spolupracujeme, tvrdí Kovářik
04 | 09 | 2020 I TASR

Prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je aj po štvrtkovom (3. 9.) vynesení rozsudku na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pre políciu naďalej prioritou.


Uviedol to prezident Policajného zboru Peter Kovařík s tým, že polícia s dozorovým prokurátorom aktívne spolupracuje. Bývalý vedúci vyšetrovacieho tímu je podľa policajného šéfa naďalej plne k dispozícii. Kovařík si zároveň dal predložiť materiál, ktorý súvisel s rozpustením tímu.

"S dozorovým prokurátorom aktívne spolupracujeme a vychádzame mu v ústrety, má stále našu plnú podporu. Už dnes som s ním telefonoval, ubezpečil som ho, že budeme pokračovať naďalej," priblížil prezident Policajného zboru. Spoločne s dozorovým prokurátorom sa dohodol, že bývalý vedúci vyšetrovacieho tímu bude naďalej plne k dispozícii a prípad "Kuciak" je prioritou.

"Nie je dôležité, či bude poskytovaná podpora nazývaná vyšetrovacím tímom alebo skupinou, dôležité je, že spoločná kooperácia bude efektívna a prinesie výsledky," poznamenal Kovařík. Predložiť si dal zároveň materiál, ktorý súvisel s rozpustením vyšetrovacieho tímu. Ako spresnil, pred podaním obžaloby vyšetrovací tím postupne vylučoval jednotlivé podozrenia, aby sa na nich aktívne pracovalo.

Bonul stratil bezpečnostnú previerku! Donedávna mal prístup všade a ku všetkému
Žatva sa skončila. Bude sa treba poobzerať po iných ako štedrých štátnych zákazkách. Bez previerky už Bödörvci nemajú šancu uberať z našej spoločnej kasy. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


"V čase podania obžaloby (18. októbra 2019) vyšetrovací tím už nemal praktickú náplň práce, a tak bol 22. októbra 2019 rozpustený," uviedol Kovařík. Členovia tímu podľa jeho slov spoločne s vedúcim posilnili tím "Novinár", aby práca bez prieťahov a kontinuálne pokračovala. Kovařík vo štvrtok po vynesení rozsudku na ŠTS v kauze vraždy Kuciaka uviedol, že plne rešpektuje rozsudok, avšak tak ako verejnosť a dotknuté rodiny, ani on necíti zadosťučinenie. Polícia s prokuratúrou podľa neho urobili maximum pre zabezpečenie dôkazov a deklaroval, že sú stále pripravení v tom pokračovať.

Senát ŠTS v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Vecou sa bude ďalej zaoberať Najvyšší súd SR.