Krajčí nevylúčil prehodnotenie uzavretia hraníc s Ukrajinou
04 | 09 | 2020 I TASR

Zoznam červených krajín sa zatiaľ nemení, ale zvažuje sa zatvorenie hraníc s Ukrajinou vzhľadom na epidemiologickú situáciu v tejto krajine, ako aj na východnom Slovensku. Po zasadnutí Pandemickej komisie vlády SR o tom v piatok informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).


"Čo sa týka Ukrajiny, v hre je aj úplné uzatvorenie hraníc s touto krajinou, pretože aj situácia na východnom Slovensku je najmä v okrese Michalovce vážna," povedal.

Zoznam červených krajín sa nateraz, podľa slov šéfa rezortu zdravotníctva, meniť nebude. "Ale čo sa týka regiónov, tak vidieť, že veľmi rizikové je v Rakúsku hlavné mesto Viedeň a rovnako veľmi rizikové v Česku je hlavné mesto Praha," uviedol Krajčí s tým, že v Česku sa situácia zhoršuje. Rovnako predpokladá zhoršenie situácie na talianskej Sardínii. Naopak, situácia sa zlepšila v Poľsku. Najrizikovejšou oblasťou je práve pohraničie Poľska a Slovenska.

Situáciu prehodnocujú epidemiológovia aj v prípade Švédska a Bulharska. "Je pravdepodobné, že pokiaľ sa situácia za posledný týždeň nezhorší, budeme prehodnocovať Bulharsko a Švédsko a dostanú sa, aj vzhľadom na epidemiologickú situáciu v našej krajine, do tzv. zelených krajín," skonštatoval.

Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na šéfa Generálnej prokuratúry alebo Úradu špeciálnej prokuratúry
Advokát Daniel Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR alebo Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Hovorí o jedinečnej príležitosti pohnúť spravodlivosť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR