V obci Mliečany zasahujú hasiči pri požiari pyrolýzneho oleja
03 | 09 | 2020 I TASR

Pri požiari pyrolýzneho oleja v obci Mliečany v okrese Dunajská Streda zasahuje 35 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.


"Požiar vypukol pred obedom, hasičom sa ho podarilo úplne zlikvidovať pred pár minútami," uviedla Farkasová. Pri udalosti zasahovali profesionáli z Dunajskej Stredy, Veľkého Medera, Šamorína a Trnavy a dobrovoľní hasiči z obcí Gabčíkovo, Lehnice a Dolný Štál s desiatimi cisternami, jednou výškovou technikou a jedným ekologickým vozidlom.

"Následkom udalosti uniklo 1000 až 1500 litrov pyrolýzneho oleja, ktorý unikol na spevnenú plochu a neohrozil životné prostredie," uviedla Farkasová. Počas požiaru neboli v ovzduší namerané zvýšené hodnoty škodlivých látok a nedošlo k žiadnym zraneniam.

Hasičský a záchranný zbor zasahoval pri dopravnej nehode osobného auta s kamiónom pri obci Dojč
Vo štvrtok (2. 9.) v podvečerných hodinách zasahoval hasičský a záchranný zbor (HaZZ) pri dopravnej nehode na štátnej ceste II/500 v katastri obce Dojč v okrese Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Mária... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | TASR