Oslobodenie Mariana K. a Aleny Zs. nie je koniec príbehu, tvrdí Grendel
03 | 09 | 2020 I TASR

Oslobodenie Mariana K. a Aleny Zs. nie je koniec príbehu, myslí si podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO). Uviedol to na sociálnej sieti v reakcii na rozsudok v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa svojich slov vidí nádej v tom, že odvolací súd postihne aj objednávateľov.


"Ak obžaloba presvedčila predsedníčku senátu, ktorú však zvyšní dvaja sudcovia prehlasovali, stále vidím nádej v tom, že odvolací súd postihne aj objednávateľov. Tí nesú najväčšiu vinu na smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," skonštatoval Grendel.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš vyhlásil, že si nevie predstaviť, čo "po tejto nespravodlivosti" prežívajú rodiny zavraždených. "Buďte silní! Božie mlyny melú pomaly, ale isto," reagoval na sociálnej sieti.

AKTUALIZOVANÉ: Kočner je v kauze Kuciak nevinný
Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | TASR


Rozhodnutie súdu šokovalo predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraja Krúpu (OĽANO), no hovorí, že ho treba rešpektovať. "Ani desiatky zozbieraných dôkazov a odloženie rozsudku nestačili na to, aby sa rodiny obetí dozvedeli definitívny verdikt," napísal na sociálnej sieti. "Myslím na rodičov obetí a všetkých pozostalých, pre ktorých musí byť tento rozsudok šokom. Týmto sa však hľadanie spravodlivosti nekončí a prípad pôjde pred Najvyšší súd," dodal.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs.