Médiá opäť kryjú babrákov a rýchlo hľadajú vinníkov Kočnerovej slobody
03 | 09 | 2020 I Aneta Leitmanová

Nádherná ukážka manipulácie mainstreamových médií sa ukazuje práve na prípade Kočnera a jeho oslobodzujúceho rozsudku.


Viac ako rok médiá označujú za hlavného aktéra vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice obvineného Marána Kočnera. Dnes však Špecializoivaný trestný súd (STS) vyniesol oslobodzujúci rozsudok a Kočner je odrazu nevinný. Médiám sa tak zbúral ich domček z karát a obratom hľadajú vinníkov tejto blamáže. Oni už Kočnera odsúdili a ako je teraz možné, že je nevinný?!

Bez ohľadu na dojmy, pojmy a iné nálady, ktoré skutočne vykresľujú Mariána Kočnera ako gaunera, môžme byť priam presvedčený, že to bol on, kto stál na pozadí tejto kauzy. Problém je však v tom, že mu to nevedia dokázať.

Aj keď médiá plnili titulné stránky svojich denníkov prepismi rozhovorov z Kočnerovej komunikácie a zverejňovali počas vyšetrovania aj výpovede svedkov, vrátane bývalého novinára denníka SME Petra Tótha, súd musel konštatovať v tejto veci Kočnerovu nevinu.

AKTUALIZOVANÉ: Kočner je v kauze Kuciak nevinný
Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | TASR

Kto je však zodpovedný za to, že Kočner svojmu trestu unikol?

Médiá obviňujú dvoch sudcov trojčlenného senátu STS, ktorí nesúhlasili s verdiktom predsedníčky. Ale na pozadí celej tejto blamáže stáli a stále stoja iba dve mená a niesú to sudcovia. Povinnosť dokázať obvinenému vinu má predsa prokurátor a nie súd. Lenže prokurátor zlyhal a zlyhal aj jeho nohsled a advokát pozostalých.

Prokurátor (Ján Šantanesprávne uvedené meno, ospravdelnenie nižšie v texte) Vladimír Turan a advokát Daniel Lipšic sú hlavní aktéri tejto blamáže. Celý čas sa pretŕčali pred kamerami a masírovali celému Slovensku hlavy svojimi predstavami. S podporou zapredaných médií nám tu sľubovali, dušovali, ba až priam sa zasadzovali za okamžitú popravu Kočnera. Lenže svoju prácu zbabrali a teraz čakajú, že to opäť prejde mlčaním, lebo médiá si nájdu svojich vinníkov a na ich neschopnosť sa zabudne.

V slušnej krajine by obaja predstúpili pred médiá a celému národu by sa ospravedlnili za svoju neschopnosť a už nikdy by o nich nebolo ani počuť. Lenže to by sme nemohli byť na Slovensku, kde ešte aj premiér takýchto babrákov kryje.

Matovič verí, že spravodlivosť si na Mariana K. a Alenu Zs. počká
Premiér SR Igor Matovič (OĽaNO) v súvislosti s vynesením neprávoplatného rozsudku v prípade vraždy Jana Kuciaka vo svojom profile na sociálnej sieti vyzval vo vieru v to, že „spravodlivosť si na Mariana K. a Alenu Zs. počká“. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | SITA

Ospravedlňujeme sa čitateľom a najmä Jánovi Šantovi za to, že sme uverejnili komentár v ktorom sme nesprávne uviedli jeho meno v spojitosti s procesom obžaloby Mariána Kočnera v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice.


Redakcia Hlavný denník