Vodič z okresu Partizánske odmietol dychovú skúšku, hrozí mu väzenie
02 | 09 | 2020 I TASR

Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí 43-ročnému vodičovi z okresu Partizánske, ktorý odmietol dychovú skúšku na zistenie alkoholu. Muž už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informoval v stredu TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.


Vodiča Volkswagenu zastavili a kontrolovali policajti na Námestí SNP. "Pri kontrole odmietol vykonať dychovú skúšku na zistenie návykovej látky a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu," uviedol Kudlička.

Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí i 47-ročný muž z okresu Prievidza. Vodiča Fordu kontrolovala policajná hliadka v Kamenci pod Vtáčnikom (okres Prievidza)."Počas kontroly sa podrobil aj dychovej skúške s výsledkom merania 1,01 mg/l (2,10 promile) alkoholu v dychu. Obvinenému rovnako hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodal policajný hovorca.

V októbri sa pred súd postaví „depeháčkárska skupina“, obžalovaných je 21 osôb
Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 5. októbra prvé zo série pojednávaní s východoslovenským podnikateľom Gabrielom K. a ďalšími obžalovanými. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA