Štvrtok bude v kauze Kuciak dňom prekvapení - spomína sa "nový dôkaz"
02 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Návrh prokuratúry znie - nový dôkaz. Kto čaká vo štvrtok verdikt nad Kočnerom a spol., nemusí sa dočkať.


Už od štvrtého augusta je zjavné, že “čosi sa deje”. Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová vtedy náhle zrušila termín vyhlásenia rozsudku vo veci vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a Petra Molnára. Malo by sa tak stať teraz vo štvrtok, avšak... Nemusí sa - píše portál dennikn.sk.

Odklad vyhlásenia rozsudku sa udial oficiálne "z dôvodu nutnosti pokračovania v porade senátu o pripravovanom rozsudku". Nový termín určila predsedníčka senátu na 3. september. Podľa informácií Denníka N však rozsudok nemusí byť vyhlásený ani tento štvrtok.

Je tu totiž nový návrh prokuratúry. Týka sa niekoľko desiatok strán záznamov Threemy, ktoré doteraz neboli na súdnom procese spomínané. "Potvrdzujem, že na Špecializovaný trestný súd bol podaný návrh zo strany prokurátora na doplnenie dokazovania v rozsahu 65 strán. Nariadený termín hlavného pojednávania na deň 3. septembra ostáva v platnosti," odkázala pre dennikn.sk predsedníčka senátu Sabová.

Ak by sa prípad vrátil do dokazovania, znamenalo by to, že súd vykoná tento dôkaz a znovu prebehnú záverečné reči všetkých zúčastnených. Pojednávanie by sa tak znovu otvorilo.

"Zatiaľ o tom informácie nemám ani neviem, v akom smere by sa malo dokazovanie dopĺňať, určite nás s tým súd oboznámi a potom sa k tomu vyjadríme," povedal právny zástupca Kuciakovcov Daniel Lipšic. V prípade Kočnera súd netlačí čas, pretože je vo väzbe v kauze zmenky.

Rôzni Kočnerovia a Bašternákovia svoje majetky už pred štátom neskryjú
Vláda schválila zákon, ktorý umožní zaisťovať majetok zadržaným osobám. Kým v minulosti si obžalovaní stíhali skryť majetok ešte pred jeho právoplatným zaistením, teraz to bude inak. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Ivan Brožík