Ruský minister viní Ukrajinu z podnecovania nepokojov v Bielorusku
02 | 09 | 2020 I TASR

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov obvinil v stredu Ukrajinu z podnecovania nepokojov v susednom Bielorusku. Uviedol tiež, že nevidí dôvod rokovať s bieloruskou opozičnou radou, ktorá vznikla v reakcii na celonárodné protivládne protesty, píše agentúra Reuters.


Lavrov po stretnutí s bieloruským ministrom zahraničných vecí Uladzimirom Makejom vyhlásil, že v Bielorusku sa nachádza 200 ukrajinských extrémistov, ktorí sa snažia destabilizovať krajinu. Kyjev obvinenia označil za fikciu. "Ukrajina nepodnikla, nepodniká a nebude podnikať nijaké podvratné aktivity proti Bielorusku," napísal ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba na sociálnej sieti.


Kuleba minulý týždeň uviedol, že Ukrajina pozastavila oficiálne kontakty s Bieloruskom, pričom rovnako ako Európska únia označila bieloruské prezidentské voľby z 9. augusta za neslobodné a neférové. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj následne vyzval na nové voľby.


Ak Slováci nebudú dodržiavať nosenie rúšok, prídu obmedzenia
Ak Slováci nebudú dodržiavať nosenie rúšok, prídu obmedzenia. Pred stredajším rokovaním vlády to avizoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA

Podporu bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenko naopak vyjadril ruský prezident Vladimir Putin, ktorý zároveň naznačil možnosť vyslania vojenskej pomoci do krajiny v prípade, že sa situácia v Bielorusku "vymkne spod kontroly". Vo štvrtok Bielorusko navštívi ruský premiér Michail Mišustin.


Státisíce demonštrantov protestujú po celom Bielorusku proti výsledkom prezidentských volieb, v ktorých s 80 percentami zvíťazil úradujúci prezident Alexandr Lukašenko. Kritici jeho vládu obviňujú zo zmanipulovania výsledkov, väznenia opozičných politikov a tvrdého potláčania protestov.


Ruská lekárka neverila vlastným očiam, keď z úst pacienta vytiahla meter dlhého hada (VIDEO)
Lekári v Ruskej republike Dagestan boli nútení dať ženu do anestézie po tom, ako sa jej had zasekol do úst počas spánku, pričom operácia je zaznamenaná na videu, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | Marek Molnár