Peniaze z Fondu obnovy chce dať Krajniak na penzijnú reformu, rodinnú politiku a na dlhodobú starostlivosť
02 | 09 | 2020 I SITA

Peniaze z Fondu obnovy Európskej únie plánuje minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak využiť na dôchodkovú reformu, podporu rodinnej politiky a zlepšenie dlhodobej starostlivosti o ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc iných.


Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády. V oblasti dôchodkov by podľa neho mali nastať viaceré zmeny a časť nákladov na tieto zmeny by sa mala pokryť práve z Fondu obnovy. Šéf rezortu práce a sociálnych vecí upozornil na to, že počet ľudí odkázaných na pomoc iných bude z dlhodobého hľadiska stúpať, keďže miera dožitia sa zvyšuje. "Aj na to chceme použiť tieto zdroje," tvrdí Krajniak.

Slovensko by malo mať zo zdrojov Európskej únie v najbližších siedmich rokoch k dispozícii celkovo 34,1 miliardy eur. V rokoch 2021 až 2023 budeme môcť čerpať 7,5 miliardy eur cez Fond obnovy, sedemročný rozpočet na obdobie 2021 až 2027 počíta pre Slovensko so sumou 18,6 miliardy eur a k dispozícii budeme mať tiež 6,8 miliardy eur vo výhodných pôžičkách splatných do roku 2058.

Kollár vykázal poslancov za ĽSNS z rokovacej sály. Odmietli si nasadiť rúška
Rokovací poriadok platí pre všetkých - nie ste tu na dedinskej zábave - poučil Boris Kollár poslancov za ĽSNS Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | Ivan Brožík