Majiteľ domu v Kapušanoch vyrušil páchateľov pri krádeži
02 | 09 | 2020 I TASR

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže v súvislosti s lúpežou v rodinnom dome v Kapušanoch, ku ktorej došlo v nedeľu (31. 8) v noci.


Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, 67-ročný majiteľ domu sa prebudil zo spánku na podivné zvuky. Zdalo sa mu, že je v dome niekto cudzí, a preto začal kričať.

"Jeho podozrenie sa potvrdilo a páchatelia z domu rýchlo utiekli preč. Majiteľ dom prezrel a zistil, že má poškodené okno a chýba mu kalové čerpadlo," uviedla Ligdayová.

Dnes štartuje prevádzku prvé veľkokapacitné mobilné odberové miesto v Bratislave
V stredu 2. septembra štartuje prevádzku prvé veľkokapacitné mobilné odberové miesto v Bratislave. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA


Polícia mužov podozrivých zo spáchania týchto skutkov krátko po čine vypátrala. Ide o 29-ročného muža z Hanušoviec nad Topľou a dvoch mužov z Kapušian vo veku 21 a 23 rokov. Majiteľ domu celkovú škodu vyčíslil na 480 eur.

Voči mužom bolo z uvedených trestných činov vznesené obvinenie, sú umiestnení v cele policajného zaistenia a bol na nich spracovaný podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.