Krajčího mrzí, že Matovič bol na svadbe bez rúška
02 | 09 | 2020 I Natália Sollárová

Nedávne svadby v politických kruhoch sa stretli s nevôľou ľudí i ministra zdravotníctva. Vodu kážu, víno pijú, myslia si niektorí komentujúci na sociálnych sieťach.


„Zákony platia pre všetkých, je jedno či je to premiér či minister,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí na margo premiérovej účasti na svadbe so 150 hosťami bez rúška, s tým, že ho to mrzí. Ako napísal Denník N, Krajčí sa rozprával s Matovičom o tom, prečo nemal rúško na oslave v interiéri.

Podľa portálu HN Slovensko minister doplnil, že aktuálne na svadbách rúška povinné nie sú. „Ale v situácii, ktorú som ja videl, ale ja som videl len niektoré fotografie, tam tie rúška naozaj mali byť prítomné,“ povedal Krajčí. Zároveň dodal, že ľuďom zúčastneným na oslave je ľúto, že rúška nemali.

Ministerstvo sa inšpirovalo zahraničím a radí, ako sa nenakaziť koronavírusom. Zožalo aj kritiku
Ministerstvo zdravotníctva vydalo infografiku, ktorá zobrazuje najviac a najmenej rizikové aktivity pre šírenie koronavírusu. Hlavným faktorom možnej nákazy je interiér, najbezpečnejší je otvorený priestor. Väčšina ľudí materiál "lajkovala", ale... Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Záber zo svadby predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša, na ktorej sa zúčastnil i premiér. Väčšina hostí bola bez rúšok. Zdroj foto: Facebook (U HRICKA Restaurant)


Svadba predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Milana Šipoša sa uskutočnila minulý štvrtok v Hanušovciach nad Topľou. Rúško mali len niektorí z hostí. Medzi pozvanými bol aj minister financií Eduard Heger, vedúci úradu vlády Július Jakab i poslanec Jozef Pročko.

Svadby pritom podľa epidemiológov patria medzi aktivity s vysokým rizikom šírenia nového koronavírusu. Ako jeden z mála mal počas fotografovania nasadené rúško podpredseda Národnej rady za OĽaNO Gábor Grendel, uviedol ďalej Denník N.

Ľudia v komentároch k príspevku reštaurácie na Facebooku, ale aj v ďalších statusoch na sociálnych sieťach, politikov vôbec nešetrili. Viacerí vyjadrili názor, že vodu kážu a víno pijú. Niektorí to považovali za výsmech voči tým, ktorí sa pravidlá snažia dodržiavať.

Žiadny poslanec nie je nadčlovek, odkázal Kollár poslancom ĽSNS, ktorí si odmietli nasadiť rúška
Zákony platia podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) pre všetkých rovnako a ku všetkým poslancom chce byť nekompromisný. Aj k tým, ktorí si budú zákon vykladať po svojom. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA


Ďalší sobáš s politickým zastúpením sa uskutočnil takisto minulý týždeň. V obci Kolta sa vydávala Katarína Svrčeková, hovorkyňa ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Na hostinu okrem jej šéfa prišli aj ďalší predstavitelia SaS, napríklad tiež predsedníčka výboru pre zdravotníctvo Jana Cigániková, ktorá sa takisto bude čoskoro vydávať. Podľa portálu topky.sk, na fotografiách vidno, že hostia nemali rúška.

Nevesta vysvetlila, že sobáš aj hostina boli vonku a na exteriér sa opatrenia nevzťahujú. Pre portál topky.sk sa k tomu vyjadril aj štátny tajomník Martin Klus, ktorý sa na svadbe zúčastnil. Podľa neho boli práve pre odporúčania epidemiológov obrad a aj následná spoločenská časť realizové vonku.

Príspevok Richarda Sulíka k svadbe jeho hovorkyne:



Ak Slováci nebudú dodržiavať nosenie rúšok, prídu obmedzenia
Ak Slováci nebudú dodržiavať nosenie rúšok, prídu obmedzenia. Pred stredajším rokovaním vlády to avizoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA