Dvaja Turci nelegálne prekročili ukrajinsko-slovenskú hranicu, zakázali im vstup na územie EÚ na tri roky
02 | 09 | 2020 I SITA

Dvom štátny príslušníkom Turecka pre neoprávnený vstup na územie SR uložili zákaz vstupu na územie členských štátov EU počas troch rokov. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kapernická.


„Policajti Oddelenia hraničnej kontroly (OHK) PZ Petrovce v pôsobnosti RHCP Sobrance zadržali v nedeľu vo večerných hodinách v katastrálnom území obce Koromľa, okres Sobrance, dvoch štátnych príslušníkov Turecka a predviedli ich na oddelenie za účelom zistenia totožnosti,“ uviedla Kapernická.

Šetrením sa zistilo, že cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod a zdržiavali sa u nás neoprávnene bez povolenia príslušných orgánov.

„Z uvedeného dôvodu boli administratívne vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na tri roky a v zmysle Dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii ich odovzdali príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny,“ dodala Kapernická.

Poslanci okolo Pellegriniho nepodporia tri vrátené novely zákonov
Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR zo vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia nepodporia opätovné schválenie zákonov, ktoré parlamentu vrátila prezidentka Zuzana Čaputová. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA