Podľa Pellegriniho ústava stojí na dobrých základoch, jej zmeny treba dôkladne zvážiť
01 | 09 | 2020 I

Slovenská ústava stojí na dobrých základoch, k jej zmenám treba pristupovať po dôkladnom zvážení. Pri príležitosti Dňa Ústavy SR to pre TASR uviedol podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder vznikajúcej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Dodal, že štátny sviatok v tento deň má svoj význam. Rušiť ho nenavrhuje ani opozičná strana ĽSNS.


Slovenská ústava podľa Pellegriniho vytvára spoľahlivé rámce právneho a demokratického štátu. Zdôraznil, že k jej zmenám treba pristupovať po dôkladnom zvážení, aby sa nenarušil jej základný duch. "Vzhľadom na to, že prijatie ústavy 1. septembra 1992 bolo základným ústavnoprávnym predpokladom k vzniku nezávislej Slovenskej republiky, som presvedčený, že štátny sviatok v tento deň má svoj význam," uviedol Pellegrini.

Opozičná strana ĽSNS nepovažuje súčasné znenie ústavy sa dostačujúce. Jej hovorca Ondrej Ďurica pripomenul, že aj preto strana v minulosti predložila niekoľko návrhov na jej zmenu, napríklad zníženie počtu poslancov NR SR zo 150 na 100, sfunkčnenie referenda a podobne. "ĽSNS podporí každý aj koaličný návrh zmeny ústavy, ktorý bude v súlade s naším programom a potrebami občanov," dodal.

Poverenie Kovaříka potvrdzuje, že ide o bezúhonného človeka, tvrdí Hlas-SD
Poverenie Petra Kovaříka vedením Policajného zboru potvrdzuje, že ide o schopného a bezúhonného človeka. Za predchádzajúcich vlád úspešne viedol odbor prevencie korupcie na Úrade vlády SR. Uviedla to novovznikajúca strana Hlas-SD. Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | TASR