Po páde v skalnom teréne pod Kľakom sa zranil 43-ročný turista
01 | 09 | 2020 I TASR

Poranenie v krížovej oblasti chrbta a odreniny na rôznych častiach tela utrpel v utorok dopoludnia po približne 15-metrovom páde skalným terénom pod Kľakom 43-ročný slovenský turista. Mužovi pomáhali horskí záchranári.


Turista sa pokúsil o návrat nad skalu, avšak bolesti chrbta mu to neumožnili. Na pomoc mu pozemne vyrazili dve skupiny záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS), jedna smerovala z Martina, zároveň druhá zo základne na Donovaloch. Muža našli približne 200 metrov od turistického chodníka pod skalným bralom.

"Po poskytnutí predlekárskej pomoci a nabalení do vákuového matraca ho záchranári za pomoci lanovej techniky spustili približne 120 metrov cez exponovaný terén a ďalej ho transportovali až k terénnemu vozidlu nosidlami. Turistu previezli na urgentný príjem do martinskej nemocnice, kde ho prebral zdravotnícky personál," informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Gröhling verí, že za dva roky budú všetky druhy overovania vedomostí online
Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) verí, že za dva roky sa všetky druhy overovania vedomostí žiakov uskutočnia online formou. Ide napríklad o testovania piatakov, deviatakov či maturitné skúšky. Uviedol to v rozhovore pre TASR pred... Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | TASR