Najslávnejší držitelia a rekordmani filmovej anticeny Zlatá malina
01 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Mať doma prestížnu sošku Oscara patrí k najvyšším métam filmovej kariéry snáď každého herca. Avšak ako píše portál Kinotip2, existujú aj ceny, na ktoré sa herci veľmi netešia. A nie len tí hollywoodski. Kto má doma sošku anticeny Zlatá malina a za čo?


Arnold Schwarzenegger

Twitter (@ComicBook)


Akčný drsňák si pozornosť fanúšikov získal hlavne rolami v snímkach Terminátor a Barbar Conan. Dnes už tieto kultové filmy zabezpečili slávnemu akčnému hrdinovi slávu, nie všetky momenty jeho kariéry však boli takto svetlé.

V roku 1997 sa mu veľmi nedarilo. Do kín sa dostal film Batman a Robin. Snímke bohužiaľ nepomohol ani George Clooney v hlavnej úlohe. Ten napokon pripustil, že v tomto filme dobrý nebol a že zrovna o vydarený počin nešlo.

Myslela si to aj porota slávnej anticeny. Arnold Schwarzenegger dostal Zlatú malinu za najhorší herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Známy svalovec sa nakoniec v nominácii na najhoršiu vedľajšiu úlohu ocitol celkom štyrikrát, čím dodnes drží v tejto kategórii rekord.

Zaujímavosti zo sveta Oscarov alebo čo ste možno nevedeli!
Každoročné odovzdávania cien filmovej akadémie sleduje pozorne celý filmový svet. Od roku 2002 sa ceny udeľujú na konci februára v Hollywoodskom Dolby Theatre. Poďte sa s nami pozrieť na zaujímavosti a kuriozity, ktoré sú s odovzdávaním Oscarov... Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Sylvester Stallone

Facebook (AdoroCinema)


Dobre nedopadol ani ďalší slávny akčný hrdina. Úloha Rockyho Balbou síce americkému hercovi priniesla celosvetovú popularitu, jeho herecké výkony však neboli úplne stopercentné.

S ôsmimi Zlatými malinami v rôznych kategóriách patrí k jasným rekordmanom, a tak niet divu, že sa povráva, že herec organizátorov anticien neznáša. Väčšina ocenených sa napokon slávnostného večera nezúčastňuje a len málo celebrít v histórii udeľovania anticien prejavilo zmysel pre humor a nadhľad a na ceremoniáli sa skutočne objavilo.

Halle Berry

Jednou z tých, kto sa nebál si Zlatú malinu osobne prevziať, bola herečka Halle Berry. Došlo k tomu v roku 2005. Herečka si odniesla anticenu za film Catwoman.

Herečka prekvapila zmyslom pre humor, keď pri preberaní ocenenia parodovala vlastný výstup z roku 2002, keď si preberala Oscara za film Ples príšer. Za rečníckym pultíkom dramaticky napodobňovala, ako si cení spätnej väzby od divákov, kritikov i kolegov. Slávnu oscarovú sošku navyše mala na vyhlasovaní so sebou. Asi nie je divu, že keď ju už v tej chvíli „hrial“ Oscar, antiocenenie ju už príliš netrápilo.



Ako sa natáčal Winnetou: Toto ste zrejme nevedeli!
Červený gentleman, neohrozený bojovník, ale aj obrovský showman. Taký bol pri natáčaní dodnes populárnej filmovej série o náčelníkovi Apačov predstaviteľ legendárneho Winnetoua Pierre Brice († 86), informuje portál Aha! Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Timotej Dudka