Zatváranie hraníc by mala byť tá úplne posledná vec, ktorú spravíme, tvrdí Kollár
31 | 08 | 2020 I SITA

Zatváranie hraníc Slovenskej republiky by mala byť úplne posledná možnosť. Uviedol to predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) na včerajšom stretnutí v rakúskej obci Grafenegg s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radekom Vondráčkom a predsedom Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgangom Sobotkom.


Lídri zákonodarných zborov na stretnutí v Slavkovskom formáte (S3) diskutovali predovšetkým o spoločnom postupe pri prekonávaní následkov pandémie COVID-19 a pokrízovej hospodárskej obnove v regióne, ale aj v Európskej únii. V tlačovej správe o tom informoval Odbor NR SR pre komunikáciu s médiami a verejnosťou.

Predstavitelia národných parlamentov sa zhodli sa na tom, že práve dohody na regionálnej úrovni boli s pohľadu boja proti ochoreniu COVID-19 najrýchlejšie, a to vďaka výmene epidemiologických dát i zdieľaniu skúseností a informácií týkajúcich sa verejného zdravia.

Pri výbere školskej tašky treba zohľadniť predovšetkým hmotnosť dieťaťa
Pri výbere školskej tašky treba zohľadniť predovšetkým hmotnosť dieťaťa, ale aj ergonomické tvarovanie a materiál, z ktorého je taška vyrobená. Vedúca sekcie ochrany a podpory zdravia a špecializovaných činností Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ)... Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | TASR


Šéf parlamentu Boris Kollár na rokovaní otvoril aj tému medziparlamentnej spolupráce formátu S3 najmä prostredníctvom európskeho či zahraničného výboru. Predsedovia sa na rokovaní zhodli na zámere pokračovať v diskusiách s ďalšími partnermi po pozitívnej skúsenosti s historicky prvým stretnutím v rozšírenom formáte S3, ktoré sa uskutočnilo vo februári tohto roku na Bratislavskom hrade.

Neformálne stretnutie v obci Grafenegg v rámci súčasného rakúskeho predsedníctva S3 bolo v poradí už štvrtým v tomto parlamentnom formáte. Lídri parlamentov tak nadviazali na rokovanie lídrov zákonodarných zborov z februára tohto roka na Bratislavskom hrade.

„Trojstranná spolupráca Rakúska, Česka a Slovenska je pre nás veľmi dôležitá a má v sebe veľký potenciál pre ďalší rozvoj. Spolupráca so susedmi v regióne je kľúčom k úspešnej zahraničnej politike,“ povedal Kollár.