Vlaky medzi Slovenskom a Maďarskom budú premávať aj po 1. septembri
31 | 08 | 2020 I SITA

Vlaky medzi Slovenskom a Maďarskom budú napriek obmedzeniam vstupu do Maďarska premávať aj po 1. septembri. Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK) o tom informovala v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA zaslal hovorca spoločnosti Tomáš Kováč.


Bez obmedzení tak budú vedené všetky vlaky kategórie EC a EN na linke Praha – Bratislava – Štúrovo – Budapešť, na EC linke Košice – Hidasnémeti – Miškovec – Budapešť ako aj regionálne vlaky na linke Bratislava-Petržalka – Rajka – Hegyeshalom.

Obmedzené bude vedenie lôžkových a ležadlových vozňov na trasách Budapešť – Praha a Budapešť – Varšava vo vlakoch EN 476/477, ktoré od 1. septembra nebudú vedené v smere do Budapešti a od 2. septembra v smere z Budapešti do Prahy. Vozne na sedenie v uvedenom vlaku budú vedené bez obmedzenia na všetkých trasách Praha/Varšava/Berlín. Pozastavená je tiež prevádzka reštauračných vozňov vo vlaku EC 172/173 a EC 130/131.

ŽSSK upozorňuje cestujúcich, že vzhľadom na neustále sa meniacu situáciu, sa aj predmetné opatrenia môžu meniť. V súvislosti s cestovaním do Maďarska preto cestujúcim odporúča sledovať informácie, ktoré pravidelne aktualizuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Novým dočasným policajným prezidentom bude Kovařík
Dočasným policajným prezidentom bude Peter Kovařík. Do funkcie nastúpi v utorok (1. 9.). Na tlačovej konferencii o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | TASR