V obci Staré je lokálna epidémia, regionálny úrad verejného zdravotníctva odporučil viaceré opatrenia
31 | 08 | 2020 I SITA

V obci Staré (okres Michalovce) je lokálna epidémia, Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Michalovciach odporučil viaceré opatrenia. Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti, v okrese Michalovce sú nové pozitívne prípady ochorenia COVID-19 zväčša vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti v podchytenom ohnisku nákazy v obci Staré, kde je lokálna epidémia.


Rovnako epidemiólogovia identifikovali kontakty potvrdených prípadov v meste Michalovce, kde sú rodinné ohniská nákazy. V jednom prípade sa v súčasnosti vykonáva epidemiologické vyšetrovanie. Početnejší výskyt potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 vo svojej územnej pôsobnosti zaznamenali v nedeľu regionálne úrady verejného zdravotníctva so sídlom v Michalovciach, Bratislave a v Prešove. Najväčší prírastok infikovaných zaznamenali v okrese Michalovce, kde pribudlo 18 prípadov.

V súvislosti s aktuálnou situáciou v obci Staré RÚVZ so sídlom v Michalovciach odporučil obci posunúť otvorenie školského roka predbežne na polovicu septembra. Rovnako odporučil zvážiť v obci nevyhnutnosť organizovania hromadných podujatí rôzneho charakteru, rodinných osláv či návštev a odporučil zvážiť pobyt na miestach s vyššou koncentráciou ľudí. Taktiež navrhol nosiť rúška aj na voľnom priestranstve či obmedziť návštevu verejných budov len na nevyhnutné úkony.

Varovanie pred otvorením škôl! Deti môžu covid prenášať celé týždne aj bez príznakov
Deti a mladiství, ktorí nevykazujú žiadne príznaky choroby z koronavírusu, môžu po nakazení sa tento vírus celé týždne prenášať. Prichádza s tým najnovšia americká štúdia, ktorá zároveň tvrdí, že doba, počas ktorej môžu deti vykazovať symptómy... Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Obyvateľov obce vyzýva, aby sa v prípade výskytu príznakov respiračného ochorenia zdržiavali iba doma a okamžite telefonicky kontaktovali svojho obvodného lekára. "RÚVZ so sídlom v Michalovciach naďalej uskutočňuje dohľadávanie kontaktov potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Miestni sú informovaní o dôležitosti dodržiavania celoplošne platných opatrení a odporúčaní ÚVZ SR a odporúčaní regionálneho úradu verejného zdravotníctva," uviedol ÚVZ SR na sociálnej sieti.

Informácie k potvrdeným prípadom ochorenia COVID-19 za nedeľu má RÚVZ so sídlom v Bratislave poskytnúť v priebehu dňa. Potvrdené prípady v okresoch Prešov a Sabinov sú aktívne dohľadané kontakty s potvrdenými prípadmi ochorenia COVID-19.