V nedeľu na Slovensku pribudlo 41 prípadov, vyliečilo sa takmer 100 ľudí
31 | 08 | 2020 I SITA

V nedeľu pribudlo 41 prípadov nákazy koronavírusom, laboratóriá otestovali 588 ľudí. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa na Slovensku nakazilo už 3 917 ľudí.


Laboratóriá urobili spolu už takmer 335-tisíc testov. Vyliečilo sa 99 ďalších pacientov, ochorenie COVID-19 ich prekonalo spolu už 2 377. Chorobe v nedeľu nepodľahla žiadna ďalšia osoba, počet úmrtí pacientov s potvrdeným koronavírusom zostáva 33. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, v nemocniciach je s potvrdeným ochorením COVID-19 hospitalizovaných 51 pacientov. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú siedmi pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyri osoby. Aktívnych prípadov je na Slovensku aktuálne 1 507.

Pozitívne testovaných bolo 21 mužov a 20 žien vo veku od 10 do 86 rokov. Najväčší prírastok infikovaných zaznamenali v okrese Michalovce, kde pribudlo 18 prípadov. Nasleduje okres Bratislava s deviatimi prípadmi, v okrese Žilina pribudli tri. Po dva prípady zaznamenali v okresoch Prešov a Sabinov a po jednom majú okresy Bardejov, Košice, Rožňava, Svidník, Šaľa, Trebišov a Trnava.

Zatváranie hraníc by mala byť tá úplne posledná vec, ktorú spravíme, tvrdí Kollár
Zatváranie hraníc Slovenskej republiky by mala byť úplne posledná možnosť. Uviedol to predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) na včerajšom stretnutí v rakúskej obci Grafenegg s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej... Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | SITA