Wu-chan znovu otvorí školy, ale je stále pripravený vrátiť sa k výučbe cez internet, ak sa Covid-19 rozšíri
30 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Wu-chan, mesto, odkiaľ sa začal šíriť Covid-19, otvára budúci týždeň školy a škôlky. Existujú však pohotovostné plány na prechod späť na internetové vzdelávanie, ak by sa koronavírus znovu rozšíril, informuje portál RT.


Keď sa vo štvrtok začne jesenný semester, až 2 842 vzdelávacích inštitúcií otvorí svoje brány pre približne 1,4 miliónov študentov, uviedli miestne úrady vo Wu-chane.

Školy budú fungovať podľa bezpečnostných pravidiel na prevenciu epidémie. Študenti sú poučení, aby pri príchode a odchode používali masky a vyhýbali sa verejnej doprave, zatiaľ čo vychovávatelia poskytnú zdravotným úradníkom denné správy. Ak by došlo k novému prepuknutiu choroby Covid-19, výučba sa opäť bude uskutočňovať cez internet.

Wu-chan a susedná provincia Chu-pej sú miestom, z kade sa koronavírus rozšíril do celého sveta. Táto oblasť vydržala prísne 76-denné uzamknutie, aby sa ohnisko zastavilo. Prevažná väčšina prípadov Covid-19 hlásených v krajine pochádzala z Wu-chanu. Od polovice mája tam nebol zistený žiadny miestny prípad infekcie.

Sputnik V poskytuje dobrú imunitu, pričom kritici nechápu, ako funguje, uviedol ruský lekársky expert
Keď Rusko pred dvoma týždňami predstavilo prvú registrovanú vakcínu proti koronavírusu na svete, toto oznámenie prinieslo vlnu kritiky zo Západu. Špičkový imunológ hovorí, že šialenstvo negativity bolo spôsobené ignoranciou, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Marek Molnár