Pracovníčka radnice v Púchove mala pozitívny test na nový koronavírus
30 | 08 | 2020 I TASR

Jedna z pracovníčok Mestského úradu v Púchove bola pozitívne testovaná na nový koronavírus. Úrad bude v pondelok (31. 8.) zatvorený, v utorok (1. 9.) urobia v jeho priestoroch celoplošnú dezinfekciu.


Ako informovalo mesto na svojej webovej stránke, od stredy do piatka (2. – 4. 9.) bude úrad fungovať v obmedzenom režime, pre verejnosť bude zatvorený. Občania a klienti si budú môcť vybaviť iba nevyhnutné matričné služby (úmrtie, narodenie) a podania do podateľne, pričom bude potrebné použiť zvonček pred vstupnými dverami, dvere budú zamknuté. Ostatné služby sa poskytujú v týchto dňoch výlučne elektronicky alebo telefonicky.

„V budove mestského úradu budú po dezinfekcii zavedené prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia, od stredy do piatka budeme fungovať v obmedzenom režime. Je to predovšetkým z preventívnych dôvodov, blízke kontakty pozitívne testovanej zamestnankyne už regionálny úrad verejného zdravotníctva dohľadal a všetci, ktorí s ňou prišli do úzkeho kontaktu, budú v týchto dňoch testovaní. Občania – klienti s touto zamestnankyňou do kontaktu neprišli,“ uviedla primátorka Katarína Heneková.

Ako dodala, po otestovaní všetkých zamestnancov, ktorí prišli so svojou kolegyňou do blízkeho kontaktu, bude určený ďalší postup fungovania mestského úradu a jeho otvorenia pre verejnosť v týždni od 7. septembra.

Rusko predstavilo prístroj na detekciu Covid-19 a iných patogénov vo vzduchu (VIDEO)
Rusko predstavilo zariadenie, o ktorom sa uvádza, že je schopné detegovať a analyzovať vzdušné patogény, ako sú baktérie, toxíny a vírusy - vrátane Covid-19. Upozorní na potenciálne nebezpečenstvo v priebehu niekoľkých sekúnd a potom presne určí... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Marek Molnár