Polícia v Dunajskej Strede zadržala muža s 2500 dávkami pervitínu
29 | 08 | 2020 I TASR

Policajti z Dunajskej Stredy zadržali za použitia služobnej zbrane v piatok (28. 8.) muža, ktorý odmietol opakovane zastaviť vozidlo a bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných vodičov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.


Zbraň použil jeden z členov hliadky, keď sa muž vysokou rýchlosťou snažil ujsť z Dunajskej Stredy cez obce Kútniky a Dolný Bar. "Až policajná streľba do zadnej časti auta ukončila útek pred policajnou hliadkou. Vodič sa ešte pokúsil o útek do poľa, policajti ho však za obcou Dolný Bar zadržali a založili mu putá. Krátko na to sa vozidlo podozrivej osoby vznietilo. Policajti preto na miesto privolali hasičov. Podľa predbežných zistení sa auto vznietilo z dôvodu nadmerného zaťaženia motora," uviedla Linkešová.

Poverený policajt obvinil muža z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Prípad riešia policajti v takzvanom superrýchlom konaní. Zároveň preverujeme osobu aj s podozrením z prechovávania drog. Policajti našli na rohožke auta, v ktorom sa viezol, vrecko s kryštalickou látkou. Všetko sme zaistili a expertízne skúmanie nakoniec potvrdilo, že išlo o drogy," doplnila krajská hovorkyňa.

V aute sa nachádzalo viac ako 2500 dávok pervitínu. Vzhľadom na výsledok predbežného skúmania si prípad prevzal vyšetrovateľ KR PZ v Trnave. Na základe dôkazov vyšetrovateľ obvinil podozrivého z obzvlášť závažného zločinu. Za prechovávanie drog a recidívu mu teraz hrozí strata slobody na desať až 15 rokov.

Polícia začne pokutovať tých, čo nenosia rúška
Prvá viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová informovala, že polícia reaguje na epidemiologickú situáciu preventívno-bezpečnotnými opatreniami. Počas nadchádzajúceho víkendu sa preto zameria na kontrolu nosenia rúšok v nákupných... Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Ivan Brožík