Lekárka s viac ako 1 promile alkoholu pokojne ordinovala
28 | 08 | 2020 I

Policajti Obvodného oddelenia z Dubnice nad Váhom boli vyslaní na preverenie oznámenia, že v jednej z ambulancií sa nachádza lekárka, ktorá je asi pod vplyvom alkoholu.


Policajti šli uvedené oznámenie okamžite preveriť. Po príchode do ambulancie vysvetlili lekárke dôvod ich prítomnosti, že bol na políciu daný podnet, že vykonáva prácu pod vplyvom alkoholu.

Policajti následne lekárku podrobili dychovej skúške s výsledkom merania 0,55 mg/l, čo predstavuje 1,15 promile alkoholu. Ďalšia dychová skúška mala o niečo nižšiu hodnotu, a to 0,47 mg/l, čo predstavuje 0,98 promile alkoholu.


Policajti následne lekárku obmedzili na osobnej slobode nakoľko bola podozrivá z trestného činu ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky.

Z uvedeného trestného činu jej už bolo aj vznesené obvinenie. Lekárka totiž vykonávala zamestnanie v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodila alkoholom. Za uvedený skutok jej hrozí podľa zákona až ročné väzenie. O jej treste rozhodne súd.



EÚ podpísala s firmou AstraZeneca dohodu o dodávke vakcín proti COVID-19
Európska komisia vo štvrtok oznámila, že EÚ podpísala s britskou farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca dohodu o dodávke 400 miliónov dávok potenciálnej vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom agentúra DPA. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | SITA