Bratislavská a košická záchranka vystupujú z asociácie záchraniek
28 | 08 | 2020 I SITA

 Záchranná zdravotná služba (ZZS) Bratislava a Záchranná služba (ZS) Košice vystupujú z Asociácie záchrannej zdravotnej služby (AZZS). Jej členmi nebudú od 1. septembra.


Ako informovali v tlačovej správe, prezidenta asociácie tiež požiadali o zmenu sídla, nakoľko asociácia aktuálne sídli v priestoroch košickej záchranky. Dôvodom vystúpenia z asociácie má byť podľa záchraniek to, že združenie v poslednom období nezastupovalo záujmy všetkých jeho členov.

"AZZS prezentuje aj v našom mene rôzne, nielen mediálne, názory na aktuálny stav v záchrannej službe, jej smerovanie či iné aspekty poskytovania tejto služby občanom, s ktorými sa ako štatutárni zástupcovia štátnych záchraniek nestotožňujeme," uviedol riaditeľ ZS Košice Bystrík Mucha. Ako doplnil, záchranky zároveň nevidia pridanú hodnotu v pokračovaní členstva v tomto záujmovom združení. Podľa Muchu totiž primárne háji záujmy podnikateľských subjektov, ktorými štátne záchranné služby nie sú.

Slovenské nemocnice sa môžu uchádzať o 48 mil. eur z eurofondov
Slovenské nemocnice sa môžu uchádzať o 48 miliónov eur zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Určené sú pre 49 subjektov hospodárskej mobilizácie, ktoré boli v prvej línii v boji s nových koronavírusom. Svoje žiadosti môžu predkladať... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | TASR


Štátne záchranky chcú byť lídrom v poskytovaní nedokladnej zdravotnej starostlivosti. "Naším cieľom je postupne vybudovať moderné a efektívne hospodáriace záchranné služby zriadené ministerstvom, ktoré budú slúžiť občanom na zhruba polovici územia Slovenska," dodal riaditeľ ZZS Bratislava Dušan Michalko.

Bratislavská a košická záchranka upozornili, že po ich vystúpení bude asociácia zastupovať poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby so 135 pozemnými stanicami ZZS z celkového počtu 321 staníc na Slovensku, a teda už nebude prezentovať záujmy Záchrannej zdravotnej služby ako celku.