Slovenská pošta rozšírila počet BalíkoBOXov na celom Slovensku na 94 terminálov
27 | 08 | 2020 I SITA

 Slovenská pošta, a. s., rozširuje sieť BalíkoBOXov určených na doručovanie balíkov a balíkových zásielok.


Aktuálne má na celom Slovensku 94 terminálov, keď najnovší sprevádzkovala v Žiari nad Hronom (Banskobystrický kraj). Ako štátna poštová spoločnosť informovala, v rámci stratégie "Pošta 2020" plánuje do konca tohto roka zvýšiť počet BalíkoBOXov na 135.

Balíkové terminály sú umiestnené vo všetkých krajských mestách a v 25 okresných mestách. "V Banskobystrickom kraji je zatiaľ osem BalíkoBOXov (Banská Bystrica, Lučenec. Zvolen, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom), do konca roka by malo pribudnúť ďalších šesť, a to v Brezne, Detve, Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici, Rimavskej Sobote a vo Zvolene," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Využívanie BalíkoBOXov v minulom roku medziročne vzrástlo o viac ako 200 %. V prvom štvrťroku 2020 predstavoval nárast oproti rovnakému obdobiu vlani 339 % a v druhom štvrťroku dosiahol 472 %.

Kamiónom v septembri polícia udelí výnimky
Počas dvoch septembrových dní 1.9. a 15.9, kedy sú na území Slovenskej republiky vyhlásené štátne sviatky nebude nákladná doprava zákonne obmedzená. Polícia udelila tento rok kamiónom výnimky o ktorých informuje na svojom... Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič