Na Slovensku potvrdili ďalších 90 pozitívnych prípadov koronavírusu
27 | 08 | 2020 I SITA

V stredu potvrdili 90 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia sa tak na Slovensku nakazilo už 3 626 ľudí. V stredu urobili laboratóriá vyše 3 600 testov, celkový počet ukončených laboratórnych testov je už takmer 324-tisíc. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 14 ďalších pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak na Slovensku stúpol na 2 206. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných aktuálne 75 ľudí.

Najvyšší počet nových prípadov má opäť okres Bratislava, kde pribudlo 22 ďalších nakazených. Po šesť nových prípadov zaznamenali v okresoch Ilava, Michalovce a Poprad, po päť v okresoch Stará Ľubovňa a Trenčín. Štyri prípady má okres Žilina, po tri okresy Bardejov, Dunajská Streda, Nitra, Prešov a Prievidza. Zhodne po dva prípady potvrdili v okresoch Kežmarok, Košice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Pezinok a Vranov nad Topľou. Jeden nový prípad majú aj okresy Banská Bystrica, Brezno, Čadca, Dolný Kubín, Považská Bystrica, Sabinov, Senec, Šaľa a Trnava. Je medzi nimi 37 žien a 53 mužov, sú vo veku od 5 do 78 rokov. Ministerstvo zdravotníctva SR o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je sedem ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti. Aktuálne je na Slovensku 1 387 aktívnych prípadov.

Na opustenie domácej izolácie je potrebný relevantný dôvod
Počas domácej izolácie v súvislosti s ochorením COVID-19 nemožno opustiť miesto pobytu. V prípade bytového domu však možno rešpektovať nutné a krátke opustenie priestorov, kde sa izolácia uskutočňuje. Patrí sem napríklad vyhodenie odpadkov,... Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | TASR