Pápež v septembri obnoví obmedzené verejné audiencie
26 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Pápež František obnoví začiatkom budúceho mesiaca pravidelné týždenné verejné audiencie v obmedzenej podobe, ktoré pred šiestimi mesiacmi z dôvodu pandémie nového koronavírusu prerušil. V stredu to oznámil Vatikán, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP.


Stredajšie audiencie pre bežných ľudí sa budú konať na uzatvorenom nádvorí Apoštolského paláca vo Vatikáne, a nie na Námestí svätého Petra.

Na spomínanom nádvorí bude rozmiestnených najviac 500 sedadiel, dodal hovorca Vatikánu pre AFP. Vstup na nádvorie bude otvorený bez rezervácie dve hodiny pred audienciou, ktorá sa bude začínať o 09.30 h SELČ.

František naposledy usporiadal verejnú (generálnu) audienciu 26. februára, keď už okolité Taliansko bolo koronavírusovou pandémiou zachvátené.

Prvé ohnisko nákazy sa podľa agentúry Reuters objavilo v krajine 21. februára v Lombardii a infekcia sa začala po Taliansku veľmi rýchle šíriť.

Obyvatelia amerického mesta Kenosha vzali svoju bezpečnosť do vlastných rúk (VIDEO)
Civilisti sa vyzbrojili, hliadkujú v uliciach i na strechách. Je to ich reakcia na udalosti, po ktorých guvernér štátu Wisconsin odmietol povolať posilu pre regulérne bezpečnostné jednotky. Čítať ďalej
26 | 08 | 2020 | Ivan Brožík