OSN prijala tri nové sťažnosti voči SR, v konaní zostávajú štyri
26 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Výbory Organizácie Spojených národov (OSN) v oblasti dodržiavania ľudských práv a základných slobôd prijali v období od 1. augusta 2019 do 1. augusta 2020 tri individuálne sťažnosti proti Slovenskej republike. Vyplýva to z informácie o vývoji individuálnych sťažností proti SR, ktorú v stredu vláda vzala na vedomie.


Jedna z nových sťažností bola adresovaná Výboru OSN pre práva dieťaťa a dve Výboru OSN pre práva osôb so zdravotným postihnutím.

V medziročnom období zostávajú v konaní štyri sťažnosti. Jedna adresovaná Výboru OSN proti mučeniu, ďalšia Výboru OSN pre odstránenie diskriminácie žien a dve Výboru OSN pre ľudské práva.

Od roku 1993 bolo proti Slovenskej republike podaných celkovo 20 individuálnych sťažností. "V 13 prípadoch bolo konanie ukončené, z čoho vo ôsmich prípadoch bolo prijaté rozhodnutie v merite veci a v piatich prípadoch bolo podanie vyhlásené za neprijateľné. V siedmich prípadoch prebieha konanie," špecifikuje materiál.

Naď sľubuje zverejniť o Andrejovi Dankovi “nepríjemné” informácie
Asi ako v ruskom legendárnom komikse “Nu, pogodi!” znie odkaz ministra obrany Jaroslava Naďa bývalému predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi a súčasne straníckemu šéfovi bývalého ministra obrany. Čítať ďalej
26 | 08 | 2020 | Ivan Brožík