Johnson nalieha na rodičov, aby poslali deti späť do školy, pričom vláda varuje pokutami za neprítomnosť
26 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Britský premiér Boris Johnson vyzval rodičov, aby svojim deťom umožnili návrat do školy, a trvá na tom, že ďalšie vzdelávanie je „životne dôležité“ a preskočenie triedy je pre deti v skutočnosti horšie ako Covid-19, informuje portál RT.


„Je životne dôležité, aby sme naše deti dostali späť do triedy, aby sme sa učili a boli so svojimi priateľmi. Nič nebude mať väčší vplyv na životné úspechy našich detí, ako návrat do školy,“ uviedol v pondelok vo vyhlásení britský premiér Boris Johnson.

Premiér dodal, že akékoľvek ďalšie vynechanie školy by bolo pre deti „oveľa škodlivejšie“ ako samotný koronavírus. Tvrdí, že riziko nákazy vírusom v školách po celej krajine je „veľmi malé“.

Podobnú výzvu vydal britský minister školstva Gavin Williamson, ktorý povzbudil rodičov, aby posielali deti späť do otvorených škôl. Vláda tiež uviedla, že k tomuto kroku dôjde aj k iným „stimulom“, pričom Williamson vyhlásil, že „pokuta by bola v krajnom prípade poslednou možnosťou“ presvedčiť ľudí s najväčšou obozretnosťou voči koronavírusu, aby umožnili svojim deťom návrat do vzdelávacích zariadení.

Na svete je iba 10 krajín, ktoré nemajú nakazených na Covid-19
Na svete je iba 10 krajín, ktoré nemajú nakazených na Covid-19. Ekonomické problémy sa však nevyhli ani týmto krajinám, píše BBC Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Pripomienky nasledujú po správe, ktorú v nedeľu zverejnili vedúci lekári Anglicka, Walesu, Škótska a Severného Írska, kde varujú pred dlhodobými následkami fyzického a duševného zdravia detí, ktoré príliš dlho nenavštívili školu. Medzitým vládna agentúra verejného zdravia v Anglicku uviedla, že v júni, keď sa čiastočne otvorili školy v krajine, sa vírusom nakazilo iba približne 70 detí a 128 školských zamestnancov.

Spojené kráľovstvo zaznamenalo viac ako 328 000 prípadov koronavírusu a viac ako 41 500 úmrtí. Kým v krajine pred niekoľkými týždňami došlo k prudkému nárastu prípadov, počet nových infekcií sa odvtedy výrazne znížil. Spojené kráľovstvo už nie je jedným z desiatich najohrozenejších národov.

Bizarný výtvor alebo dom budúcnosti? Česi vyrobili prvý plávajúci dom z 3D tlačiarne (VIDEO)
Veľký svetový unikát sa podarilo vytvoriť Čechom, ktorí zrealizovali tzv. Prvok. Jedná sa o prvý plávajúci dom pochádzajúci z 3D tlačiarne. Teraz na dlhšiu dobu zakotví v Prahe. Takmer 40 tonový dom zhotovený z betónu už začína Pražanov v názore na... Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | Timotej Dudka