Izrael zaútočil na stanovištia Hizballáhu v Libanone
26 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Izraelská armáda v stredu informovala o leteckých náletoch na pozorovateľské stanovištia militantnej organizácie Hizballáh v Libanone, píše agentúra AFP.


Nálety sú reakciou na ostreľovanie izraelských jednotiek z libanonskej strany spoločných hraníc. "Uplynulú noc zasiahla izraelské obranné sily streľba z Libanonu. Odpovedali sme paľbou. Naše letectvo zasiahlo pozorovateľské stanovištia (Hizballáhu) blízko hraníc," uvádzajú ozbrojené sily židovského štátu na svojom twitterovom účte.

Armáda spresňuje, že pri útokoch Hizballáhu nedošlo k zraneniam izraelských vojakov. Obete ani veľké materiálne škody nehlásia ani z Libanonu, uvádza agentúra AP. Izraelské ozbrojené sily takisto zablokovali cesty v oblasti a nariadili civilistom v blízkosti hraníc, aby sa skryli.

K incidentu došlo v blízko dediny - kibucu - Manara, lokalizuje AP.

Amerika rieši ďalší prípad policajnej brutality voči Afroameričanovi. Pred synmi ho strelili 7-krát (VIDEO)
Policajti vo Wisconsine vystrelili sedem striel do chrbta Afroameričanovi. Ten pred nimi paradoxne neutekal, nikoho neohrozoval a ani sa fyzicky nebránil zatknutiu. Policajti muža postrelili z bezprostrednej blízkosti, keď chcel nastúpiť do svojho... Čítať ďalej
26 | 08 | 2020 | Timotej Dudka