Pohreb obetí autonehody na Liptove: Štyroch chlapcov pochovali tak, ako sedeli v aute
25 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Prípad tragickej autonehody na Liptove, pri ktorej minulú stredu zomreli štyria chlapci (†11, †11, †10, †6) a Marián (†43), sa v nedeľu uzavrel. Chlapci boli pochovaní v malých bielych rakvách, a to vedľa seba v takom poradí, v akom sedeli v aute počas nehody, informuje portál Expres.


„Najhoršie je, keď rodič pochováva svoje dieťa. Pretože by to malo byť naopak,“ povedal kňaz do pochmúrnej atmosféry smútočného obradu, ktorý sprevádzal silný dážď. Jeho slová potvrdzovali aj pohľady rodičov, ktorí sa nad bielymi rakvami len ťažko držali na nohách. Mamičky chlapcov omdlievali, slzám sa neubránili ani oteckovia a ďalší trúchliaci hostia.

O pol druhej mali pohreb traja chlapci: Tadeáš, Oliver a Tobiáš. Rozlúčiť sa s nimi prišla asi tisícka ľudí. O pol piatej potom asi tri stovky ľudí vyprevadilo na poslednú cestu Mariána a jeho synovca Dávida.

Vyšetrovateľ obvinil vodiča dodávky z tragickej nehody pri L. Trnovci
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vo štvrtok obvinil 39-ročného vodiča dodávky VW Transporter z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.... Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | TASR


Štvorica malých chlapcov bola pochovaná priamo vedľa seba. Marián bude odpočívať len neďaleko od nich.

„Chlapci budú naveky odpočívať vedľa seba, tak ako sedeli v aute pred smrťou,“ prezradil webu Pluska.sk príbuzný. Takto znela dohoda ich rodín.

Tragická autonehoda, ktorá otriasla celým Slovenskom, sa odohrala v blízkosti Liptovského Trnovci, kam sa vydala na výlet deväťčlenná posádka v bielom minivane. V aute boli štyria dospelí a päť detí. Kvôli mokrej vozovke dostal minivan šmyk v zákrute a zrazil sa protiidúcim mikrobusom.

Obeťami tragickej nehody na Liptove boli štyria chlapci a 43-ročný muž (foto)
Celkovo mala tragická nehoda nehoda 13 účastníkov. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR