Koncern VW má problém - vyšetrovanie smrti bývalého zamestnanca, ktorý “vedel veľa”
25 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Prokurátori v nemeckom Braunschweigu vyhlásili, že začínajú vyšetrovať smrť muža, nájdeného vo vyhorenom aute, aby zistili, či existujú nejaké sporné súvislosti medzi ním a koncernom Volkswagen, konkrétne jeho bosnianskou skupinou Prevent.


Na poli v Dolnom Sasku sa našlo obhorené telo, informovala hovorkyňa prokuratúry v Braunschweigu. Miestne noviny Helmstadter Nachrichten , citujúce viacerých svedkov uviedli, že mŕtvy človek bol zamestnancom spoločnosti Volkswagen. Obchodoval s bosnianskou dodávateľskou skupinou a bol vyšetrovaný z podozrenia na potenciálne nezákonné zaznamenávanie rozhovorov.O udalosti informuje portál europe.autonews.com.

Hovorca polície vo Wolfsburgu v Dolnom Sasku v Nemecku, kde má Volkswagen sídlo, potvrdil, že v Rottorfe bol nájdený mŕtvy muž. Helmstadter Nachrichten ďalej informovali,, že išlo o násilný čin, čo umocňuje skutočnosť, že v máji tohto roka spomínanému mužovi ktosi podpálil rodinný dom. Úrad prokuratúry v Braunschweigu odmietol komentovať, či je zosnulá osoba zamestnancom spoločnosti Volkswagen, pretože ešte nebolo možné formálne potvrdiť totožnosť zosnulého. To mimoriadne sťažuje fakt, že uhorel v aute.

Volkswagen Slovakia eviduje prvý pozitívny prípad nového koronavírusu
Volkswagen Slovakia eviduje prvý pozitívny prípad nového koronavírusu. Podľa informácií agentúry SITA sa má týkať nevýrobnej prevádzky. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | SITA


Predbežné zistenia forenzných policajtov, ktorí preskúmali telesné pozostatky, nepreukázali žiadne zjavné znaky „vonkajšieho zasahovania“, ktoré mohli spôsobiť smrť, uviedla prokuratúra.

Volkswagen začiatkom tohto mesiaca informoval, že jeden z jeho zamestnancov bol postavený mimo výkon služby až do výsledku vyšetrovania potenciálnych odposluchov. Volkswagen a skupina bosnianskych dodávateľov sa v roku 2016 dostali do konfliktu v otázke stanovovania cien, čo viedlo spoločnosť Car Trim a ES Automobilguss, ktoré sú súčasťou skupiny Prevent v Bosne, k zastaveniu dodávok poťahov sedadiel a liatinových častí prevodoviek. To následne vyvolalo straty vo výrobe v šiestich fabrikách koncernu VW.

Spoločnosti VW a Prevent sa odvtedy sporia o nárokoch a protinávrhoch na náhradu škody spôsobenej sporom.

Spotrebitelia môžu Volkswagen pre emisný škandál žalovať na súdoch vo svojej krajine
Výrobcu automobilov, ktorého manipulované vozidlá sa predávajú v iných členských štátoch Európskej únie, možno žalovať na súdoch týchto štátov. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | SITA