Bolsonaro nazval novinárov „slabochov“, ktorí by nezvládli Covid-19
25 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro pripísal vďaku za uzdravenie z koronavírusu atletike, pričom argumentoval, že novinári, ktorí ho kritizovali kvôli reakcii na pandémiu, majú menšie šance na zvládnutie choroby, informuje portál RT.


Bolsonaro, ktorý bol minulý mesiac pozitívny na koronavírus a po prvých dvoch týždňoch boja s touto chorobou dostal svoj prvý negatívny výsledok, bol vážne kritizovaný za svoj skepticizmus voči Covid-19.

Médiá ho kritizovali za to, že nerešpektoval uzamknutie a chodenie na verejnosti bez masky. Brazílska mediálna asociácia dokonca hrozila žalovaním Bolsonara po odstránení masky na tlačovej konferencii začiatkom minulého mesiaca, keď oznámil, že bol stále pozitívny na koronavírus.

Slová do bitky medzi Bolsonarom a médiami sa vyslovili v pondelok v priebehu udalosti „porážka Covid-19“, v ktorej sa brazílsky vodca posmieval novinárom, pričom tvrdil, že ak by sa vírusom nakazili, je pravdepodobnejšie, že na to zomrú, ak nie sú fyzicky fit.

"Viete iba to, ako používať pero na zlo. Vaša šanca na prežitie je nižšia," prehlásil brazílsky prezident Jair Bolsonaro.

Netanjahu sa vyhol ďalším predčasným voľbám
Poslanci izraelského parlamentu schválili v pondelok večer návrh zákona, na základe ktorého sa hlasovanie o novom rozpočte odložilo o štyri mesiace. Vyhli sa tak novým parlamentným voľbám, uvádzajú agentúry AFP a DPA. Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Bolsonaro v marci povedal, že v prípade, že by sa nakazil vírusom, „nemusel by sa báť“ kvôli jeho „zázemiu ako atléta“.

Keď nakoniec ochorel na chorobu, Bolsonaro uviedol, že prežíval horúčku, bolesť svalov a malátnosť, ale trval na tom, že jeho príznaky boli mierne, pričom označil izoláciu, ktorú musel vydržať ako „hroznú“.

V pondelok Bolsonaro opäť zdôraznil úlohu, ktorú zohrala jeho „história ako atléta“ v jeho uzdravení, pričom sa zároveň zameriaval na médiá.

Brazília zaznamenala najhoršie prepuknutie koronavírusu na svete, ktoré zaostáva iba za USA. V nedeľu oznámilo viac ako 3,6 milióna prípadov vírusu, vrátane viac ako 114 000 ľudí, ktorí na chorobu zomreli.

3 dôvody, prečo sa ceny ropy v najbližšej dobe nebudú zvyšovať
Pre ropné trhy je to znepokojujúce obdobie, pretože najnovšie správy neinformujú o zvýšení cien ropy a zdá sa, že v nasledujúcich týždňoch zasiahne priemysel vlna negatívneho vývoja, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | Marek Molnár