Vyšetrovanie vraždy bosa Jána Takáča je ukončené, rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry
24 | 08 | 2020 I TASR

Vyšetrovanie vraždy bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Jána Takáča z roku 2003 je už ukončené a o ďalšom postupe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).


"Vyšetrovanie bolo ukončené a spis bol predložený s návrhom na konečné opatrenie prokurátorovi, ktorý po preštudovaní spisu rozhodne," uviedla v pondelok pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. "Vyšetrovanie bolo ukončené 24. júna s návrhom na konanie o dohode o vine a treste," informoval TASR 13. augusta hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Z vraždy bol v marci 2017 obvinený bos ďalšej bratislavskej skupiny Juraj Ondrejčák alias Piťo, ktorý si aktuálne odpykáva 16-ročný trest odňatia slobody. Spolu s ním polícia vtedy obvinila jeho podriadených zo skupiny, ktorá operovala z bratislavského Lamača. Pôvodne bolo trestné stíhanie vo veci vraždy Takáča v roku 2007 prerušené. Vo februári 2017 na základe výsledkov operatívnej pátracej činnosti bol zabezpečený dostatok podkladov, aby vyšetrovateľ mohol začať trestné stíhanie.

Škodlivá odpadová voda z čistiarne vteká do odkaliska Poša, tvrdí Budaj
Škodlivá odpadová voda z čistiarne odpadových vôd vteká do odkaliska Poša a mieša sa s nebezpečnými látkami. Odtiaľ sa dostáva do Kyjovského potoka, rieky Ondava a Tisa. Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | TASR


Takáča zastrelili pri nastupovaní do auta koncom júla 2003 na Kramároch. Bol sám, bez ochranky a rozstrieľali ho 15 ranami. Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť i na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Po smrti zakladateľa skupiny Takáča, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír K. alias Kudla. Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta. Ľubomír K. aktuálne čelí na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) obžalobe za objednanie si vraždy Romana Krajčiho, toho v roku 2006 zavraždila zločinecká skupina tzv. šátorovcov.