Okresný súd v Prešove zamietol poslednú žalobu voči Slovenskému pozemkovému fondu v kauze Veľký Slavkov

Okresný súd v Prešove v piatok (21. 8.) zamietol v celom rozsahu žalobu spoločnosti Digital Floor Ltd. proti Slovenskému pozemkovému fondu (SPF) o náhradu škody vo výške 60.408.874,60 eur s príslušenstvom.


Rozhodol tak o poslednej najvyššej časti žalovanej pohľadávky v kauze Veľký Slavkov. TASR o tom informoval hovorca SPF Martin Kormoš. "Zamietnutím žaloby sa na prvom stupni, zatiaľ neprávoplatne, rozhodlo 11 rokov trvajúce súdne konanie," skonštatoval hovorca.

V kauze Veľký Slavkov je SPF žalovaný o náhradu škody takmer 100 miliónov eur plus úroky z omeškania. Ako pripomenul hovorca, o dvoch menších pohľadávkach vo výške spolu takmer 40 miliónov eur s  príslušenstvom Okresný súd v Prešove rozhodol už rozsudkami z 9. apríla 2019 a 21. októbra 2019. "Žaloby taktiež v celom rozsahu zamietol," priblížil Kormoš.

SPF podľa hovorcu spoločne zastupujú advokáti Michal Mandzák a Michal Miškovič. Žalobcu Digital Floor Ltd. zastupuje bývalý minister spravodlivosti Gábor Gál.

Vyšetrovanie vraždy bosa Jána Takáča je ukončené, rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry
Vyšetrovanie vraždy bosa bratislavskej skupiny takáčovcov Jána Takáča z roku 2003 je už ukončené a o ďalšom postupe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | TASR