Izraelský policajný dôstojník mlátil demonštrantov v „sebaobrane“, (VIDEO)
24 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Vysokopostavený izraelský policajný dôstojník je v nepríjemnej situácii potom, ako bol zachytený na videu, že násilne udieral ľudí počas masových protestov v Jeruzaleme. Dôstojník však tvrdí, že sa iba bránil pred demonštrantmi, informuje portál RT.


Ministerstvo spravodlivosti začalo v nedeľu vyšetrovanie týkajúce sa správania sa vrchného policajného riaditeľa Jeruzalema Nissa Guetta.

Vysokopostavený dôstojník bol počas demonštrácie proti premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi natočený, ako udieral protestujúcich a hádzal ich o zem.



Zatiaľ čo dostupné zábery nepreukazujú jednoznačne to, čo presne podnietilo násilnícke správanie dôstojníka, tvrdil, že na neho demonštranti zaútočili a on sa iba bránil.

Masové protesty, ktoré vstúpili do deviateho po sebe idúceho víkendu, sa ukázali ako zvlášť násilné cez noc. V Jeruzaleme bolo zadržaných okolo 30 ľudí a orgány činné v trestnom konaní uviedli, že niekoľko úradníkov bolo zranených.

Počas chaotických protestov proti Netanjahuovi v Jeruzaleme bolo zatknutých niekoľko desiatok ľudí (VIDEO)
Tisíce ľudí zaplnili ulice Jeruzalema, pričom v celej krajine pokračujú protesty proti údajnej korupcii premiéra Benjamina Netanjahua, ako aj zlého zaobchádzania počas krízy Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Odhaduje sa, že v sobotu v noci v uliciach Jeruzalema bolo až 10 000 ľudí, zhromaždili sa pred oficiálnym bydliskom Netanjahua a pokúsili sa blokovať viaceré križovatky. Zatiaľ čo údajné korupcie Netanjahua, ktorý je už niekoľko rokov zapletený do niekoľkých významných vyšetrovaní, ostávajú v centre pozornosti protestov, nepokoje sú poháňané ďalšími problémami, ktoré krajinu trápia.

Demonštranti vyjadrili svoj hnev nad hospodárskou situáciou v Izraeli, ktorá zostáva v hlbokej recesii a prudko stúpajúca nezamestnanosť v poslednom čase presiahla 20 percent.

Ďalšou horúcou témou je nezvládanie krízy Covid-19 vládou. Tento týždeň dosiahol celkový počet prípadov Covid-19 vyše 100 000 - pravdepodobne dosť veľký počet pre národ s 9 miliónmi ľudí.

Pri havárii lietadla s peniazmi v južnom Sudáne zomrelo 7 ľudí (FOTO+VIDEO)
Nákladné lietadlo prepravujúce jedlo, motorky a peniaze havarovalo krátko po vzlete z letiska v južnom sudánskom hlavnom meste Juba. Štyria cestujúci a traja členovia posádky pri havárii zomreli, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | Marek Molnár