Indický lekár zachránil pacienta s Covid-19, ktorý sa pokúsil skočiť zo štvrtého poschodia nemocnice (VIDEO)
24 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Video ukazuje indického lekára v ochrannom výstroji, ktorý riskuje svoj vlastný život, keď vyliezol z okna, aby zachránil rozrušeného pacienta s Covid-19, ktorý chcel skočiť z nemocnice na takmer istú smrť, informuje portál RT.


K incidentu došlo vo fakultnej nemocnici Netaji Subhash Chandra Bose v meste Džabalpur. Podľa účtu na Instagrame pacient s Covid-19 vyliezol z okna na 4. poschodí a „pokúsil sa skočiť.“



Polícia bola okamžite privolaná na miesto a ľudia vyniesli látku, s ktorou sa snažili muža chytiť. Po rozhovore s lekármi a dôstojníkmi však skokan zmenil svoj postoj a rozhodol sa neriskovať život.

Pacient zostal sedieť pred oknom, kým nevyliezol lekár s ochrannou výbavou a pomohol odtiahnuť muža späť do budovy. Záchrana sa skončila so šťastným koncom a potleskom, keď hrdinský lekár zamával rukou pred návratom dovnútra.

Hoci motívy muža boli nejasné, niektorí môžu vnímať tento incident ako pokus o samovraždu. Rôzne výskumy ukazujú, že pandémia Covid-19 viedla v Indii k nárastu duševných chorôb a samovrážd v dôsledku úzkosti a depresie.

Šéf WHO dúfa, že vďaka technologickému pokroku koronavírus odznie do dvoch rokov
Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus dúfa, že súčasná pandémia koronavírusu skončí do dvoch rokov. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | SITA