Zatiaľ máme stratégiu očkovať nepovinne, tvrdí minister Krajčí
23 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Podľa ministra zdravotníctva bude prípadné očkovanie určite hradené z verejného zdravotného poistenia.


Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího zatiaľ štát nezvažuje povinné očkovanie, nakoľko dúfajú, že „zodpovednosť ľudí zvíťazí a že si uvedomia výhody očkovania,“ vyhlásil v relácii Na telo plus na tvnoviny.sk minister zdravotníctva Marek Krajčí.

„Nútiť nikoho nechceme. Myslíme si, že ľudia sa len potom budú musieť častejšie testovať, žiaľ však na vlastné náklady, alebo budú mať tie protilátky po očkovaní,“ vyhlásil Krajčí. Podľa ministra zdravotníctva bude prípadné očkovanie určite hradené z verejného zdravotného poistenia.

Krajčí priblížil, že bude potrebné počkať na to, aká vakcína sa dostane prvá na trh nakoľko niektoré vyvíjané očkovacie látky napríklad nie sú odporúčané pre deti, alebo pre osoby vo vyššom veku.

Čo sa týka povinnosti nosenia rúšok na školách, minister školstva Branislav Gröhling vyhlásil, že na prvom stupni základných škôl „ich odporúčame, ale nebude to povinnosť“. Plošné zatvárenie škôl podľa ministra zatiaľ nie je v pláne. Podľa Krajčího ak preventívne opatrenia počas prvých dvoch týždňov splnia svoj účel, „tak nebudú ďalej rúška povinné v škole“.

Už len minimum ľudí infikovaných koronavírusom končí v nemocniciach
Nárast ľudí nakazených koronavírusom v Českej republike po piatkovom rekorde výrazne poklesol. Najviac infikovaných je naďalej v hlavnom meste Praha a v Moravskosliezskom kraji, informovala v nedeľu webová stránka televíznej stanice... Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR