Členovia Súdnej rady si budú v pondelok voliť podpredsedu
23 | 08 | 2020 I SITA

Členovia Súdnej rady Slovenskej republiky si budú v pondelok 24. augusta na 12. zasadnutí rady voliť podpredsedu. Predseda rady Ján Mazák na funkciu navrhol člena rady Miloša Koleka.


Doterajším podpredsedom bol Pavol Pilek, ktorý sa 27. apríla vzdal funkcie. Naďalej však zostal členom súdnej rady. O programe 12. zasadnutia súdnej rady a s ním spojenou voľbou podpredsedu informovala rada na svojej internetovej stránke.

Súdna rada bude voliť aj členov disciplinárnych senátov. Celkovo osem kandidátov predložila súdnej rade Národná rada Slovenskej republiky (NR SR) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Zároveň budú na zasadnutí rozhodovať o vyhlásení doplňujúcich volieb predsedov a členov disciplinárnych senátov.

Súdna rada sa bude v pondelok zaoberať aj výsledkami revízie na okresných súdoch v Komárne, Prievidzi a Dolnom Kubíne. V správach budú súdy informovať súdnu radu o výsledkoch práce sudcov na súdoch, personálnych a materiálnych podmienkach či o zaťaženosti sudcov.

Keďže koalícia disponuje ústavnou väčšinou, Štefančík nevidí v odvolávaní členov vlády zmysel
Politológ z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave Radoslav Štefančík nevidí v odvolávaní predsedu vlády, ministrov či predsedu Národnej rady SR (NR SR) zmysel, keďže vládna koalícia disponuje ústavnou väčšinou. Uviedol to... Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | SITA