Teším sa na spoluprácu s novým lídrom Majerským, tvrdí Remišová
22 | 08 | 2020 I TASR

Sobotňajšie zvolenie Milana Majerského za nového predsedu mimoparlamentného KDH pozitívne hodnotí líderka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová. Uviedla, že sa teší na spoluprácu s novým lídrom kresťanských demokratov.


"Milana Majerského poznám ako slušného a hodnotového človeka a nepochybujem o tom, že budeme spolupracovať na tom, aby sme Slovensko posunuli výrazne dopredu," uviedla Remišová.

Za nového predsedu KDH zvolili Majerského v sobotu na sneme kresťanských demokratov v Ružomberku. Majerský bol jediným kandidátom na predsednícky post. V tajnom hlasovaní dostal 287 z 318 platných hlasov, ktoré odovzdalo 326 prítomných delegátov.

Počet dôchodcov neplatiacich koncesionárske poplatky stúpne z 280-tisíc na 345-tisíc
Počet dôchodcov neplatiacich úhradu za službu verejnosti, takzvaný koncesionársky poplatok stúpne z 280-tisíc na 345-tisíc. V dôsledku demografického úbytku a starnutia populácie bude výpadok v rozpočte každoročne narastať. Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | SITA


Nový líder deklaroval, že KDH bude stranou odborníkov pripravujúcich riešenia aktuálnych i dlhodobých výziev Slovenska. Zdôraznil, že sa počas svojho pôsobenia vo funkcii predsedu bude snažiť budovať mosty a v žiadnom prípade nie múry. "Tak, aby KDH bolo prvou voľbou pre kresťanov a konzervatívne orientovaných voličov, ale nielen pre nich," uistil.

Predchádzajúci predseda hnutia Alojz Hlina sa vzdal vedenia k 2. marcu 2020 po výsledku KDH v parlamentných voľbách. Hnutie sa opäť nedostalo do parlamentu, získalo 4,65 percenta hlasov. Následne ho dočasne viedol jeho podpredseda Pavol Zajac.7