Poľský horolezec utrpel pri páde pod Gánkom otvorenú zlomeninu členka
22 | 08 | 2020 I TASR

 Otvorenú zlomeninu členka utrpel pri páde spod štítu Gánok vo Vysokých Tatrách poľský horolezec. Z terénu ho horskí záchranári evakuovali v spolupráci s Vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou (VZZS). O zásahu informovala Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.


Pád poľského horolezca ohlásili HZS prostredníctvom poľského TOPRu v sobotu krátko pred 8.00.

"Horolezec sa nachádzal pod pilierom na Ganek a pri páde utrpel otvorenú zlomeninu členka," priblížili horskí záchranári s tým, že o súčinnosť požiadali aj VZZS z Popradu, ktorá z heliportu v Starom Smokovci vyzdvihla záchranára HZS a spoločne smerovali na miesto nehody.

"Pri zranenom boli postupne vysadení horský záchranár a lekárka VZZS. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a príprave na transport bol zranený horolezec spolu s lekárkou a záchranárom HZS evakuovaný z terénu," uzavrela HZS s tým, že horolezca transportovali do nemocnice v Poprade.

Nesmieme zvyšovať ekologický dlh, ktorý zdedí generácia po nás, tvrdí prezidentka
Ekologický dlh je možné znížiť, nemá to byť však v dôsledku globálnej pandémie, ale prostredníctvom transformácie výroby a pozitívnych zmien v spotrebe. Na sociálnej sieti to zdôraznila prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá reagovala na fakt, že od... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | TASR