AKTUALIZOVANÉ: Novým predsedom hnutia sa stal Milan Majerský
22 | 08 | 2020 I TASR

Mimoparlamentné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) povedie Milan Majerský. Nového predsedu KDH podporilo v tajnom hlasovaní 287 delegátov sobotňajšieho snemu v Ružomberku. Doterajší podpredseda bol jediným kandidátom na predsednícky post.


"KDH chce byť hodnovernou politickou stranou, ktorá bude ponúkať svoje riešenia predovšetkým pre kresťanov, pre konzervatívcov, ale nielen pre nich. Chceme tu byť pre všetkých obyvateľov Slovenska. Chceme, aby KDH bolo stranou odborníkov, chceme zvládnuť najbližšie výzvy, či už sú to regionálne alebo komunálne voľby. A, samozrejme, chceme stranu spoločne pripraviť na najbližšie parlamentné voľby," povedal bezprostredne po zvolení nový predseda hnutia.

Na sneme je prítomných 326 delegátov, ktorí odovzdali 318 platných hlasov. Kandidatúru na predsednícku stoličku oficiálne oznámil iba šéf Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. Predchádzajúci predseda hnutia Alojz Hlina sa vzdal vedenia k 2. marcu po výsledku KDH v parlamentných voľbách. Hnutie sa opäť nedostalo do parlamentu, získalo 4,65 percenta hlasov. Následne ho dočasne viedol jeho podpredseda Pavol Zajac.

KDH je síce mimoparlamentná strana , ale finančne stabilizovaná, skonštatoval na volebnom sneme Alojz Hlina
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) síce zostalo mimo parlamentu, ale je stabilizovanou stranou, ktoré má na svoju činnosť o milión eur viac ako pred štyrmi rokmi. Počas svojho príhovoru na dnešnom volebnom sneme KDH to vyhlásil bývalý predseda... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | SITA


Správa bola aktualizovaná dňa 22.8.2020.

Nový šéf kresťanských demokratov sa netají víťaznými ambíciami. „Ponúkam KDH ambíciu víťazstva, ktorého pocit v celonárodnom meradle už dlhšie nepoznáme. Vieme víťaziť v obciach a mestách, ale bytostne potrebujeme zažiť tieto víťazstvá aj na celoštátnej úrovni. Som presvedčený, že v spojených komunálnych a regionálnych voľbách, ktoré nás čakajú v roku 2022, bude KDH najlepšie pripravenou politickou stranou,“ podotkol Majerský.

Nový predseda KDH Milan Majerský má 49 rokov, vyštudoval učiteľstvo na Prešovskej univerzite. V roku 2014 sa stal primátorom Levoče, volebné obdobie však nedokončil, keďže v roku 2017 uspel v župných voľbách a zaujal funkciu predsedu PSK. Stal sa v poradí piatym predsedom v tridsaťročnej histórii KDH, jeho predchodcami boli Ján Čarnogurský, Pavol Hrušovský, Ján Figeľ a Alojz Hlina.

Z 91 nových prípadov COVID-19 zaznamenali 40 v Bratislave
Nakazilo sa 49 mužov a 42 žien. Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | TASR