Lietadlo s ruským opozičným politikom Navaľným pristálo v Berlíne
22 | 08 | 2020 I TASR

Zdravotnícke lietadlo s ruským opozičným politikom Alexejom Navaľným, ktorého vo štvrtok z dôvodu možnej otravy hospitalizovali v ruskom meste Omsk, pristálo v sobotu v Berlíne. Informovala o tom agentúra AFP.


Lietadlo prenajaté nemeckou mimovládnou organizáciou Cinema for Peace pristálo na letisku Berlín-Tegel o 08.47 h miestneho času, uviedla AFP s odvolaním sa na internetovú službu Flightradar24. Letecký prevoz Navaľného z Omska do renomovanej nemocnice Charité v nemeckej metropole povolili lekári v Omsku až po tom, keď sa jeho stav stabilizoval.

Predtým totiž prevoz do Nemecka odmietali, tvrdiac, že jeho zdravotný stav takýto transport neumožňuje. V priebehu piatka však k chorému pustili nemeckých lekárov, ktorí ho vyšetrili a skonštatovali, že jeho prevoz je možný. Navaľného manželka Julija sa so žiadosťou o povolenie transportu obrátila na samotného ruského prezidenta Vladimira Putina.

Trump tvrdí, že Obama a Hillary tlačili USA do konfliktu
Prezident Donald Trump sa pochválil tým, že nahradením Baracka Obamu a porazením Hillary Clintonovej zachránil USA pred vojnou so Severnou Kóreou, pričom tiež obvinil svojich súperov z toho, že sa dožadovali konfliktu, informuje portál... Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Navaľnyj (44) pocítil vo štvrtok počas letu zo sibírskeho mesta Tomsk do Moskvy nevoľnosť a neskôr stratil vedomie. Lietadlo núdzovo pristálo v Omsku a politika následne previezli do tamojšej nemocnice. Podľa svojej hovorkyne bol Navaľnyj pravdepodobne otrávený neznámou toxickou látkou, ktorá bola pridaná do šálky ranného čaju. Podľa lekárov následne upadol do kómy a musel byť napojený na pľúcnu ventiláciu. Jeho stav označili za vážny.

Lekári v Omsku však uviedli, že v pacientovom tele nijaké stopy po otrave nenašli. Zdravotné ťažkosti podľa nich mohla vyvolať porucha metabolizmu, v dôsledku ktorej mu prudko poklesla hladina cukru v krvi. Na oblečení a prstoch Navaľného sa však podľa nich našli stopy bližšie nešpecifikovaných priemyselných chemikálií.

Šokujúci príbeh z Ruska. Pacientku vyhlásili za mŕtvu, ráno ju našli v márnici živú!
Toto je možné azda iba v Rusku. Príbeh, ktorý sa odohral v Goršečenskom okrese v Kurskej oblasti v Rusku je doslova neuveriteľný, píšu Izvestia. Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.