Dobrá voľba chce pokračovať samostatne a byť zrozumiteľnou alternatívou
22 | 08 | 2020 I TASR

Dobrá voľba bude pokračovať ako samostatná politická strana, ktorá chce byť zrozumiteľnou alternatívou voči politike úzkej skupiny podnikateľsko-politického vládnutia prerastajúceho korupciou, ale i voči politike nekompetentnosti s pokračovaním systému „náš človek“. Zhodli sa na tom účastníci sobotňajšieho snemu mimoparlamentnej strany.


Podľa predsedu Dobrej voľby Tomáša Druckera môže strana ťažiť zo svojej autentickosti. „Sme stranou s vyváženými konzervatívnymi hodnotami, ktorá chce podporovať rozvoj jednotlivca, ale zároveň budovať dôstojnú a férovú sociálnu spoločnosť,“ uviedol Drucker.

Strana je pripravená spolupracovať s demokratickými stranami s rovnakým hodnotovým nastavením, naopak, vylučuje spoluprácu so stranami, ktoré vyznávajú extrémizmus či nenávisť, burcujú a podnecujú neznášanlivosť. „Naďalej platí, že nebudeme spolupracovať so stranou ĽSNS ani so Smerom-SD,“ dodal Drucker.

Dobrá voľba sa medzi oficiálne politické subjekty v SR zaradila na jeseň 2019, kandidovala aj v parlamentných voľbách vo februári 2020. Do Národnej rady SR sa nedostala, získala 3,06 percenta hlasov.

Teším sa na spoluprácu s novým lídrom Majerským, tvrdí Remišová
Sobotňajšie zvolenie Milana Majerského za nového predsedu mimoparlamentného KDH pozitívne hodnotí líderka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová. Uviedla, že sa teší na spoluprácu s novým lídrom kresťanských demokratov. Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | TASR