Volkswagen Slovakia eviduje prvý pozitívny prípad nového koronavírusu
21 | 08 | 2020 I SITA

Volkswagen Slovakia eviduje prvý pozitívny prípad nového koronavírusu. Podľa informácií agentúry SITA sa má týkať nevýrobnej prevádzky.


Automobilka bezodkladne podnikla všetky potrebné kroky na zabránenie šírenia vírusu a prípad bol riešený s príslušným úradom verejného zdravotníctva. Bol identifikovaný okruh osôb blízkeho kontaktu, ktoré boli ponechané v domácej izolácii, bolo iniciované testovanie a priestory danej prevádzky boli dodatočne vydezinfikované. Údajne nebolo nutné prerušenie činnosti danej prevádzky.

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 mld. eur.

Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii electric, ŠKODA CITIGOe iV. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Celková odhadovaná pomoc štátu vrátane OČR-iek a iných opatrení dosiahla vyše 700 miliónov eur
Štát vyplatil v rámci prvej pomoci zamestnávateľom na zmiernenie dopadov koronakrízy približne 530 miliónov eur. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | SITA