Študenti a učitelia na 41 školách v Berlíne boli infikovaní koronavírusom menej ako 2 týždne po ich opätovnom otvorení
21 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Najmenej 41 škôl v Berlíne tvrdí, že stovky ich študentov a učiteľov sú v karanténe, menej ako dva týždne po tom, čo školy znovu otvorili svoje dvere, informuje portál RT.


Ovplyvnené sú základné školy, stredné školy a obchodné školy, napísal denník Berliner Zeitung v piatok a mestské školské úrady tieto údaje potvrdili.

V Nemecku sa búrlivo diskutuje o opätovnom otvorení škôl a o možných rizikách spojených s Covid-19, pričom v Berlíne je až 825 škôl. Niektoré školy v krajine majú ešte letné prázdniny, zatiaľ čo iné boli otvorené ani nie dva týždne.

Nemecká vláda už skôr uviedla, že je odhodlaná nezatvoriť školy, aj keď miera infekcie stúpa. Napriek tomu bolo školám nariadené, aby do karantény poslali samostatných študentov alebo triedy, ktoré mali možnosť sa s koronavírusom stretnúť.

Maďarsko od 1. septembra sprísni obmedzenia na hraničných priechodoch
Premiér Viktor Orbán vyhlásil, že Maďarsko od 1. septembra sprísni pravidlá na hraničných priechodoch, aby sa obmedzilo šírenie Covid-19, pričom počet nových infekcií v susedných krajinách stúpa, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | Marek Molnár, SITA


Udržiavanie otvorených škôl je pre vládu v Berlíne „najvyššou prioritou“ a je to dôležitejšie ako umožniť fanúšikom návrat na športové štadióny alebo veľké davy ľudí, aby sa zhromaždili na podujatiach.

Kancelárka Angela Merkelová vo štvrtok uviedla, že v celej krajine existuje príliš veľa rôznych predpisov. Ľudia „jednoducho nechápu“, prečo môžu v Berlíne robiť jednu vec, ktorá môže byť v Bavorsku zakázaná.

V Nemecku bolo vírusom nakazených najmenej 230 048 ľudí a podľa inštitútu Roberta Kocha ich zomrelo 9 260.

Boeing to ešte nevzdáva, testuje najdlhšie lietadlo na svete
Boeing 777X v Seattli už vzlietol k svojmu skúšobnému letu. Má niekoľko “naj”, no to najvýraznejšie je, že je to najdlhšie dopravné lietadlo na svete. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | Ivan Brožík