Zrušené projekty v najmenej rozvinutých okresoch pripravia ľudí o pracovné miesta, tvrdí Raši
20 | 08 | 2020 I SITA

Zrušiť projekty v najmenej rozvinutých okresoch a obrať ich tým o štyri milióny eur je opatrenie, ktoré zamedzí vytváraniu nových pracovných miest.


Na dnešnej tlačovej konferencii v budove Národnej rady SR (NR SR) to povedal nezaradený poslanec parlamentu a člen vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Richard Raši. V dôsledku tohto rozhodnutia ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie nevznikne podľa jeho slov 125 nových pracovných miest.

„Rozhodnutím pani ministerky Veroniky Remišovej (Za ľudí) nebudú pre ľudí vytvorené nové pracovné miesta, v dôsledku čoho budú obyvatelia najmenej rozvinutých okresov odchádzať do iných častí Slovenska alebo do zahraničia," ozrejmil Raši. Spomenul predovšetkým zrušené projekty v okresoch Svidník a Sobrance či v obci Klokočov.

Slovanisti dôležitý zápas na severe Európy predsa len odohrajú. Dokážu však postúpiť?
Slovanisti si to poriadne skomplikovali. Futbalistom ŠK Slovan Bratislava napokon UEFA dovolila odohrať zápas Ligy majstrov, ibaže so značne "rezervným" tímom! Informoval o tom priamo futbalový klub na svojej web stránke. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Podpora takýchto projektov je dôležitá, pretože musíme zlepšovať kvalitu života v obciach, aby sa nevyľudňovali. V tejto súvislosti vyzývam ministerku Remišovú, aby zrušené projekty vrátila a jej rezort ich zafinancoval. Peniaze do regiónov totiž treba načerpať práve teraz, keď je na Slovensku kríza spojená so šírením ochorenia COVID-19 a keď pracovné miesta zanikajú," dodal nezaradený poslanec NR SR.

Vláda SR na svojom rokovaní 19. augusta rozhodla o tom, že sa celková výška regionálneho príspevku z pôvodných takmer 16,5 miliónov eur zníži o štyri milióny eur. O tieto prostriedky navýšia podľa ministerstva investícií rozpočet pre najmenej rozvinuté okresy v tomto roku. Tieto okresy môžu financie použiť aj na zmiernenie dopadov koronakrízy. Ministerstvo investícií navrhlo zmenu k ročným prioritám okresov Bardejov, Gelnica, Kežmarok, Košice-okolie, Levoča, Lučenec, Medzilaborce, Michalovce, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Sabinov, Snina, Sobrance, Stropkov, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš a Vranov nad Topľou na rok 2020.